Iné jednohubky - zemiakové vežičky a balíčky fajnového jazýčka
Foto: slunce3
Toto robím na oslavy. Postup je jednodduchý ako facka. Vždy zmiznú do poslednej omrvinky. Zaručene s týmito jednohubkami budete mať úspech :). Recept som Zobraziť celý popisToto robím na oslavy. Postup je jednodduchý ako facka. Vždy zmiznú do poslednej omrvinky. Zaručene s týmito jednohubkami budete mať úspech :). Recept som odkukala v TV. Kto ho robil a ako, presne už neviem. Jediné čo si pamätám, že pôvodné ingrediencie som trošku pozmenila zemiakové vežičky a balíčky fajnového jazýčka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Zemiakové vežičky: | |
15 ks |
|
|
|
500 ml |
|
1-3 strúčik (aj viac kto má rád) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
Balíčky cca 15 ks: | |
2 ks alebo hermadúr alebo encián |
|
2 bal. alebo parmská |
|
1 viazanička |
|
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
zemiakove-vezicky zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, ošúpeme odrežeme vrch aj spodok tak aby stáli, z vrchu vydlabeme dierku, plníme dresingom: biely jogurt+cesnak podľa chuti 1-3 strúčiky + bylinky - pertžlenová vňaťka a kôpor (toto môžete obmieňať podľa sezóny a chute :) ) +štipka soli aj korenia dáme na zemiačky a na vrch dáme kaviár :) poukladáme do stredu podnosu
- 2
Balíčky potrebujeme syr - hermelin/hermadur/encian.. proste ktorý chcete alebo aj všetky :) prošutko alebo schwartzvaldskú šunku, ktoo akú radšej :) Syr nakrájame na plátky cca 1-1,5cm, zabalíme do šunky - ak dáte prošuto pribalte do balíčka list rukoly, ak dáte schwartza.. dajte dnu kúsok mladej cibulky, treba robiť rýchlo nakoľko syr sa rýchlo topí a hotovo, naukladáme okoľo vežičiek. Ešte to na ozdobu zastrúham tvrdým zrejúcim syrom ako napr. dziugas, volovec alebo parmenaz.
- 3
Šup do chladničky, aby syr nevitiekoľ kým príde návšteva :) Dobrú chuťku :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem. O mesiac ma to caka, asi 5 nasobna varka ;-)