Kurací rezeň Baden–Baden v ríbezľovej omáčke
Ľudovít Turčan
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 19. apríla 2016
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 19. apríla 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kuracích pŕs pripravíme steak, do výpeku pridáme vývar, ríbezľový džem a zahustíme škrobovou múčkou. Omáčka musí byť sklovitá – ani hustá, ani riedka.
- 2
Zavárané hrušky vložíme do vína, zohrejeme na bod varu. Počas varenia ich otáčame. Trvá asi 5 minút, kým hruška nasiakne červeným vínom. Vtedy plameň zhasneme.
- 3
Jedlo podávame tak, že na tanier položíme steak, prelejeme omáčkou, pridáme hrušku a ozdobíme ríbezľovým džemom. Podávame so zemiakovými kroketami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu