Kurací rezeň Baden–Baden v ríbezľovej omáčke

Ľudovít Turčan
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 19. apríla 2016
Kurací rezeň Baden–Baden v ríbezľovej omáčke
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4 ks polené (alebo zaváraná hruška)
4 PL
200 ml
podľa potreby na zahustenie
200 ml




Postup

  1. 1

    Z kuracích pŕs pripravíme steak, do výpeku pridáme vývar, ríbezľový džem a zahustíme škrobovou múčkou. Omáčka musí byť sklovitá – ani hustá, ani riedka.

  2. 2

    Zavárané hrušky vložíme do vína, zohrejeme na bod varu. Počas varenia ich otáčame. Trvá asi 5 minút, kým hruška nasiakne červeným vínom. Vtedy plameň zhasneme.

  3. 3

    Jedlo podávame tak, že na tanier položíme steak, prelejeme omáčkou, pridáme hrušku a ozdobíme ríbezľovým džemom. Podávame so zemiakovými kroketami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia