Foto: porzellanka
Toto jedlo pripravujeme ked nemame cas varit - netreba sa mu velmi venovat a cela priprava aj s varenim netrva viac ako hodinu - Zobraziť celý popisToto jedlo pripravujeme ked nemame cas varit - netreba sa mu velmi venovat a cela priprava aj s varenim netrva viac ako hodinu - a je toho vela.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravime si suroviny
-
2
Kel nakrajame, zemiaky a cibulu ocistime a nakrajame na kocky, udene maso na platky. Cast cibule oprazime na oleji. Vrstvime kel, zemiaky, maso - urobime z neho tenku placku, ktoru polozime na zemiaky.
-
3
posypeme cibulou, solou korenim, kminom (ked varim ja - ked vari moj manzel, kmin sa nedava). Este jednavrstva kelu, zemiakov, masa.
-
4
Nakoniec vrstva kelu a na vrch udeny bocik (alebo ine maso, dolezita je chut udeniny). Podlejeme cca 1/2 l vody. Pocas varenia nemiesat. ked je uvareny kel, je hotove vsetko.
alebo zmes?
evanaaa - ochucujem iba vrstvy masa, ono sa to varenim vsetko spoji, kel strati na objeme a sadne to, takze chute sa premiesaju.
babav - pouzivam miesane, alebo hovadzie maso. myslim, ze je to v podstate jedno, az tak to chut neovplyvni.