Kelový Eintopf fotorecept

porzellanka - fotkaporzellanka, 4. novembra 2010

Toto jedlo pripravujeme ked nemame cas varit - netreba sa mu velmi venovat a cela priprava aj s varenim netrva viac ako hodinu - a je toho vela.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
300 g
1 ks
250 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny

    Kelový Eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kel nakrajame, zemiaky a cibulu ocistime a nakrajame na kocky, udene maso na platky. Cast cibule oprazime na oleji. Vrstvime kel, zemiaky, maso - urobime z neho tenku placku, ktoru polozime na zemiaky.

    Kelový Eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    posypeme cibulou, solou korenim, kminom (ked varim ja - ked vari moj manzel, kmin sa nedava). Este jednavrstva kelu, zemiakov, masa.

    Kelový Eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vrstva kelu a na vrch udeny bocik (alebo ine maso, dolezita je chut udeniny). Podlejeme cca 1/2 l vody. Pocas varenia nemiesat. ked je uvareny kel, je hotove vsetko.

    Kelový Eintopf (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@babav , dakujem za radu. Ja som tu objavila udenu slaninu , ktora mi trochu pripomina tu nasu dobru, ale je tiez dost draha. 1 lb $10,49. Na meno vyrobcu so nemozem momentalne spomenut, niekedy ti to napisem. Predavaju ju iba drahych predanach, Safeway ju nemaju, ani ine podobne predajne. Jeden internetovy znamy z Michigen mi slubil doviest jeho domacu slaninu i udene. Ma doma udiaren. Cestuje po statoch - sluzobne a slubil sa zastavit, ale akosi sa odmlcal. Mozna mu dosla.
1x altyn
aj mne sa to páči, mám rada jedlá z jedného hrnca... len píšeš že sa to varí a voda tam nejde? netreba to podliať alebo zaliať vodou?