Kelový Eintopf fotorecept

porzellanka - fotkaporzellanka, 4. novembra 2010

Toto jedlo pripravujeme ked nemame cas varit - netreba sa mu velmi venovat a cela priprava aj s varenim netrva viac ako hodinu - a je toho vela.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
300 g
1 ks
250 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny

    Kelový Eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kel nakrajame, zemiaky a cibulu ocistime a nakrajame na kocky, udene maso na platky. Cast cibule oprazime na oleji. Vrstvime kel, zemiaky, maso - urobime z neho tenku placku, ktoru polozime na zemiaky.

    Kelový Eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    posypeme cibulou, solou korenim, kminom (ked varim ja - ked vari moj manzel, kmin sa nedava). Este jednavrstva kelu, zemiakov, masa.

    Kelový Eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vrstva kelu a na vrch udeny bocik (alebo ine maso, dolezita je chut udeniny). Podlejeme cca 1/2 l vody. Pocas varenia nemiesat. ked je uvareny kel, je hotove vsetko.

    Kelový Eintopf (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
aj mne sa to páči, mám rada jedlá z jedného hrnca... len píšeš že sa to varí a voda tam nejde? netreba to podliať alebo zaliať vodou?
Tak toto beriem! Rozhodne v najbližšej dobe uvarím; včera som varil kelový prívarok s Parmigiano Reggiano syrom_bars fajne, tak si aspoň týždeň musím dať pohov a pauzu! Blahoželám Porzellanka k brilantnému vstupu na Varechu - vítaj! Super práca s kastrólom aj s foťákom!
Toto je ďalší recept mn e po chuti. Ale ten kel a zemiaky sa neochucujú - soľ, a nepodlieva sa to, ako sa pýta aj Evusik? A ak by sa to zalialo smotanou azapieklo, tiež by to nebolo zlé.
evusik - samozrejme sa to podlieva vodou, to som len v "horlivosti" zabudla napisat, uz som to v recepte opravila.
evanaaa - ochucujem iba vrstvy masa, ono sa to varenim vsetko spoji, kel strati na objeme a sadne to, takze chute sa premiesaju.
babav - pouzivam miesane, alebo hovadzie maso. myslim, ze je to v podstate jedno, az tak to chut neovplyvni.
Robím podobný recept, namiesto zemiakov dávam ryžu, kel mierne obvarím resp. sparím,do mletého mäsa dávam klobásu, tú tiež pomeliem, tak ako je to aj v tomto recepte uvedené tá chuť údeniny je tam potrebná. Je to žrádielko po ktorom treba 1/2hod. behať okolo domu a spáliť nadobudnuté kalórie.
No recept vyzera dobre, pekne fotene. Problem u nas je s dobrym udenym masom-bocikom, alebo i slaninkou. Ta chut udeneho nie je taka ako v Europe. @babav , nevies poradit co pripomina europske udeniny?
@kuchticka , u nas sa udeniny velmi neminaju ,len do kapustnice kupujem vykostene udene bravcove kolienko,alebo pliecko(neviem si momentalne spomenut na vyrobcu ?!) .Slaninku podobnu slovenskej tu predavaju iba na farmarskych trhoch,z domacej vyroby Amish farmari .
@babav , dakujem za radu. Ja som tu objavila udenu slaninu , ktora mi trochu pripomina tu nasu dobru, ale je tiez dost draha. 1 lb $10,49. Na meno vyrobcu so nemozem momentalne spomenut, niekedy ti to napisem. Predavaju ju iba drahych predanach, Safeway ju nemaju, ani ine podobne predajne. Jeden internetovy znamy z Michigen mi slubil doviest jeho domacu slaninu i udene. Ma doma udiaren. Cestuje po statoch - sluzobne a slubil sa zastavit, ale akosi sa odmlcal. Mozna mu dosla.

Pridaj komentár k receptu: