Frankfurtský mrežovník
Voľakedy som to niekde videl a prišiel čas to vyskúšať... tu je výsledok......
Spätzle, halušková – nokerlová príloha zo Švábska
...čo sú v podstate naše halušky, či nokerle, pripravované v redšej konzistencii. Známe sú po celom Nemecku....
Dusená uhorka s vajcom DRÉZDN UHORKÁČ
Uhorka obsahuje veľa rastlinného hormónu, ktorý výborne nahrádza inzulín. Čiže je vhodná najmä pre diabetikov,...
Bavorská roštenka
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme...
Bramboráčky
Dnes večer jsem se nudila, tak jsem se rozhodla, že připravím mámě malé překvápko a...
Pečené bravčové koleno
"Nemáme doma ihlu?, " pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel...
Čokoládovo-tvarohový zákusok
V kuchyni, v ktorej robím ma raz náš šéfkuchár poveril aby som pripravila jeden dezert z...
Krémová zeleninová polievka s klobásovými knedličkami
Výborná zeleninová polievka - pre mňa bez prílohy a pre priateľa s mäskom. Keďže som nemala...
Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska
Recept som vykukala v jednej múdrej knihe "vysoká škola varenia" koncom júna bolo horúco a osvieženie sa...
Dia krekry so sézamom
tieto dia krekry sú veľmi jednoduché, nenáročné, zdravé... neobsahujú žiadny cukor ani vajce...
Flammkuchen
Suroviny na cesto spracujeme a nechame priblizne 20 min vykysnut. V tom case si pripravime oblozenie...
Amerikaner - Američania
Klasickí "Američania" sú z tmavou cokoladvou a bielou cokoladovou polevou (napoly). Najcastejsie ich vidiet z...
Veľkonočný veniec
Vyberám tento recept z mojich starších výpiskov z receptára Slovenskej televízie, blížia sa veľkonočné sviatky a...
Špargľa zelená v omelete
Pokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze...
Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs
Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú....
Špargľové placky
Špargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o...
Príloha do polievok – sedlina Naďky z Moravy
Vždy rád navštevujem Moravu. V spomienkach, ale hlavne fyzicky. Žije tam „kopec“ mojich sesterníc...
Slivkovo - čokoládová marmeláda
Tento recept mam z nemeckeho zahradkarskeho casopisu a nam velmi chuti
Zapekané zemiaky DIA
Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovice. Tie krájame na pol centimetrové plátky a dáme variť na...
Mliečny punč
Punč na zahriatie počas dlhých zimných večerov, z nemeckej kuchyne, nesúci názov Heiße Oma...
Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter
Velmi jemny pecenovy krem si mozu dovolit jest aj ti, ktori sa sa snazia zdravo stravovat...
Korenisté oriešky
Tento recept pochádza z Nemecka. Získala som ho počas svojho pobytu v tejto krajine pred 13-timi...
Želé z bazy
je to recept od mojej kolegine je uplne lahky a ty co maju radi Bazu si pochutnaju......
Hacksteak Christine
Recept je nemecký, preto aj originálny názov, volne ho možno preložiť ako steak z mletého mäsa.
Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.
Kurča premenené na bažanta
Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom...
Windbeutel - bavorské veterníky so šľahačkou a s ovocím
Windbeutel (v preklade vrecko s vetrom) je obľúbený dezert v okolí bavorského Berchtesgadenu. Robí sa z odpaľovaného cesta a je podobný našim veterníkom....
Berlínska suchá klobása
Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...
Marmeláda z pečených jabĺk
Obľúbená zimná marmeláda v Rakúsku a Nemecku (Bratapfel marmelade).
Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept
Je to zaujimave jedlo z vegetarianskej kuchyne, vhodne aj ako priloha k roznym mäsam.