Salzburgský nákyp

archaa - fotkaarchaa, 8. marca 2015
Salzburgský nákyp
Foto: archaa
4
porcie
10 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
štipka
40 g
4 ks
3 PL
Okrem toho:
 na vymastenie pekáča
podľa chuti (alebo kompót)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Počas šľahania postupne pridávame práškový cukor. Do vyšľahaného snehu zľahka primiešame žĺtky a múku.

  2. 2

    Zapekaciu misu vymastíme maslom a na spodok rozložíme ovocie. Bielkový sneh navrstvíme v troch porciách pekne vedľa seba. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 18-20 minút. Upečené vyberieme a servírujeme posypané cukrom.

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
Len som tak naprázdno preglgla, či prehltla? keď som videla obrázok, krásna žltučká piškóta s ovocím, inak, aj ja som takto robievala pišk.cesto, že som žĺtky zašľahala do hotového snehu + múku......možno by sa dalo aj bez múky, potom by to bolo tiež nadýchané a s ovocím - jedna báseň.
V jednoduchosti je krása, to platí pre Tvoj recept :-) určite dám vedieť, keď spravím. Skúsim s ríbezľami, mám krásne ešte v mrazničke, dúfam, že nič s nimi nepokazím :-) +++++

Pridaj komentár k receptu: