Skvelá jablkovo-pudingová torta

holsteinka - bez fotkyholsteinka, 5. októbra 2009

Pred rokom som dostala dve bedničky jabĺk a tak som testovala rôzne recepty na jablkové koláče. Tento mal najväčší úspech.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
3 PL
300 ml
1 balenie
150 g
150 g
100 g
150 g
2 ks
1 ČL
100 g




Postup

  1. 1

    Troškou masla vymastíme tortovú formu. Jablká očistíme, ošúpeme, pokrájame na kúsky alebo na hrubo postrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli.

  2. 2

    Uvaríme vanilkový puding, ale pozor, nie s mliekom ale s jablkovým džúsom - v piatich lyžičkách džúsu rozmiešame pudingový prášok so štyrmi lyžicami cukru, zvyšok necháme zovrieť a potom pridáme rozmiešaný prášok. Asi jednu minútu povaríme, kým puding nezhustne. Vychladnutý pridáme k nakrájanym jablkám.

  3. 3

    Cesto: zmiešame postupne maslo, cukor, štipku soli, vajcia, múku, prášok na pečenie a kyslú smotanu. Vylejeme do formy, na cesto navŕšime jablkovo-pudingovú masu a necháme 60 minút piecť - 180 stupňov. Asi desať minút pred koncom pečenia posypeme posekanymi mandľami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia