Pred rokom som dostala dve bedničky jabĺk a tak som testovala rôzne recepty na jablkové koláče. Tento mal najväčší úspech.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Troškou masla vymastíme tortovú formu. Jablká očistíme, ošúpeme, pokrájame na kúsky alebo na hrubo postrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli.
- 2
Uvaríme vanilkový puding, ale pozor, nie s mliekom ale s jablkovým džúsom - v piatich lyžičkách džúsu rozmiešame pudingový prášok so štyrmi lyžicami cukru, zvyšok necháme zovrieť a potom pridáme rozmiešaný prášok. Asi jednu minútu povaríme, kým puding nezhustne. Vychladnutý pridáme k nakrájanym jablkám.
- 3
Cesto: zmiešame postupne maslo, cukor, štipku soli, vajcia, múku, prášok na pečenie a kyslú smotanu. Vylejeme do formy, na cesto navŕšime jablkovo-pudingovú masu a necháme 60 minút piecť - 180 stupňov. Asi desať minút pred koncom pečenia posypeme posekanymi mandľami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu