Zimtsterne

nathaliez - fotkanathaliez, 1. decembra 2011
Zimtsterne
Foto: nathaliez

Milujem vianočné pečenie :) Tento rok som sa okrem klasických medovníkov, lineckého pečiva a vanilkových rožkov rozhodla upiecť zimtsterne :)

20
porcií
60 minút
príprava
20-30 minút
na 175 °C

Suroviny

2 hrnček
1 1/2 PL
4 ks celé
4 hrnčeky
1 PL
1 KL
Poleva:




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie si zmiešame spolu. Priznám sa, nechcelo sa mi mlieť orechy tak som použila mix kupované mleté orechy a mak :) Cesto bolo riedšie, tak som pridala múku cca 200g.

  2. 2

    Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske

    Zimtsterne - obrázok 2
  3. 3

    Vytvarujeme si ľubovolný tvar, ja som zvolila hviezdičky :)

    Zimtsterne - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme na pekáč..

    Zimtsterne - obrázok 4
  5. 5

    A šup s nimi do rúry..

    Zimtsterne - obrázok 5
  6. 6

    A pozorujeme ako sa pomaly pečú :)

    Zimtsterne - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení ich vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na mriežke. Pečenie si musíte odsledovať. Ja som zvolila 25 min.

    Zimtsterne - obrázok 7

Diskusia k receptu

smajliqa
sa ako to chuti???? ako klasicke vianocne pecivko orechove,? nieco ako rohlicky???? :)
marianne69
zaujmavy nazov ani vyslovit sa mi neda:-) chcela som sa spytat:ani muka a tuk tam nejde?
dorisa
Škoricové hviezdičky..... to musí byť mňamka.
marikafil
No, nejaké nedokončené mi to pripadá. V recepte píšeš ingrediencie na polevu a na fotke sú bez nej...a múka len v popise...no neviem či by som sa podľa tohto receptu odhodlala ich upiecť. Ale receptov na škoricové hviezdičky je na internete našťastie celá fúra.
zinnajdha
...myslím, že múka nie je povinná, použila ju len preto, lebo sa jej podarilo urobiť redšie cesto.
... polevou by som ozdobila hotové hviezdičky. Či nie ?
nathaliez
Ja som to robila večer a nemala som čas to ozdobovať. Túto činnosť budem vykonávať až dnes. Chutí to podobne ako medovník a vonia to prekrásne :)
helca103
a nie je to vela také malé hviezdičky ?
Citujem :
Pečenie si musíte odsledovať. Ja som zvolila 25 min.
evanaaa
Ano, správne - zimt = škorica, sterne = hviezdy. A je s toho drobné a dobré pečivo. Ani tú polevu by som nedávala, sú iste krehké.
radulienka
Poznám tieto hviezdičky a my ich ešte natierame škoricovou polevou, teda do čokoládovej polevy pridať škoricu, chutná je aj z bielej čokoládovej polevy. Treba vyskúšať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia