Marcipánovo-nugátové srdiečka

sedmoskaredka - fotkasedmoskaredka, 10. decembra 2013

Všetci milovníci marcipánu si tieto koláčiky určite obľúbia. Ja sa ich neviem dojesť, aj keď kvôli kalóriám ich robievam len na Vianoce.

40
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
125 g
1 ks
50 g
2 ks
275 g
PLNKA:
125 g
poleva:
50 g




Postup

  1. 1

    Marcipán rozmrviť, zmiešať s maslom, cukrom, potom pridať bielka a nakoniec múku. Dať na 1 hodinu prikryté do chladu.

  2. 2

    Na pomúčenej doske tenko rozvaľkať na asi 3mm a vykrojiť srdiečka. Piecť pri 175°C 10 minút.

  3. 3

    Tí čo nugát ľúbia, spoja tak ako ja dve srdiečka nugátovou plnkou a ozdobia ich čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

damisa
zase nový recept pre mňa, idem vyskúšať :D
staja
A tá nugátová plnka nejaká dobrá by nebola?
sedmoskaredka
Ja mám rada jednoduchosť pri varení a pečení, takže som zatiaľ nugátovú plnku neskúšala robiť sama, proste si v predvianočnom čase kúpim v obchode nugát vo väčšom množstve do zásoby a potom z neho čerpám po celý rok. Ak mi ho samozrejme chlapi potajomky nevyjedia :-)
sedmoskaredka
Určite áno, to je dobrý nápad. Neviem to určite, ale podľa mňa je jediný rozdiel Nutely oproti nugátu v teplote, pri ktorej sú rozotierateľné. Ak nemáš v úmysle koláčiky dávať na seba do dózy a v nej prenášať, mali by vydržať pohromade aj s nutelou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia