Bavorské praclíky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 2. marca 2018. Komerčný recept.
Bavorské praclíky bez lepku
Foto: novalim

Aj vy sa občas túžobne pozeráte v pekárňach po bavorských praclíkoch a hovoríte si, keby tak boli bez lepku? Už viac nemusíte len pozerať, Zobraziť celý popisAj vy sa občas túžobne pozeráte v pekárňach po bavorských praclíkoch a hovoríte si, keby tak boli bez lepku? Už viac nemusíte len pozerať, s našim receptom si môžete bezlepkové praclíky upiecť kedykoľvek doma. Je to jednoduchšie, ako by ste si mysleli. S bezlepkovou múkou Promix BETA sa vám určite podaria a budú chutiť.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ČL (xantánová)
1 bal
3 PL
3 PL
2 ČL
400 ml
1000 ml
3 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suché prísady preosejeme do veľkej misy. Pridáme jogurt a olej, zalejem vodou a v mixéri vypracujeme cesto, ktoré sa nám odlepuje od okrajov misy.

  2. 2

    Na ľahko pomúčenej doske ho ešte ručne premiesime a rozdelíme asi na 8 - 10 rovnako veľkých kúskov.

    Bavorské praclíky bez lepku - obrázok 2
  3. 3

    Z kúskov cesta vyformujeme rožteky, žemličky alebo praclíky.

    Bavorské praclíky bez lepku - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca si dáme zovrieť vodu so sódou bikarbónou. Keď voda vrie, vložíme do nej na minútku povariť jednotlivé pečivká. Po minúte ich vyberieme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  5. 5

    Pečivá môžeme v tomto okamihu pripraviť na pečenie alebo ich zmrazíme. Ak ich mrazíme, necháme ich vychladnúť, potom ich zabalíme do plastových sáčkov a odsajeme vzduch a zmrazíme. Pred použitím ich necháme pri izbovej teplote rozmraziť a na teplom mieste, postriekané vodou, asi pol hodinu podkysnúť. Potom pečieme ako je uvedené v návode nižšie.

  6. 6

    Pečivo, ktoré ideme hneď piecť necháme na plechu v teple asi pol hodinu podkysnúť. (aj v tejto fáze sa dá ešte pečenie odsunúť. Podkysnuté pečivá prikryjeme potravinovou fóliou a môžeme ich uskladniť v chladničke do druhého dňa.)

  7. 7

    Pred pečením ich postriekame vodou, posypeme hrubozrnnou soľou, môžeme ich narezať a dáme ich piecť na 180 stupňoch asi 25 - 30 minút do hneda. Najlepšie chutia čerstvé.

Diskusia k receptu

maicom
Ktorý jogurt je u nás bezlekový ako nízkotučný????? Poznám iba jeden jogurt, ktorý sa dá u nás kúpiť a je skutočne bezlekový, žiaľ nie je zo SR, ale z ČR a je to Gazdovský Holandia!!!!!. Nechcem im robiť reklanu, ale iný u nás žiaľ nie je bezlepkový, v každom SR jogurte je pšeničný škob!!!!!
frezia68
@maicom (2.3.2018 23:01)

Všetky jogurty zo Sabi sú bezlepkové ( MILK-AGRO Sabinov ) tak viem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia