Foto: pusta
Ked som bola za mlada v Nemecku a videla som po prvýkrát tmavé pečivo v obchode vo výklade, trapne som sa spýtala môjho priateľa, Zobraziť celý popisKed som bola za mlada v Nemecku a videla som po prvýkrát tmavé pečivo v obchode vo výklade, trapne som sa spýtala môjho priateľa, či sú to len atrapy. Poznala som totiž len biele pečivo, časom som ho objavila a prišla som mu na chuť. Teraz ho pečiem už aj doma. Na No.Salty som objavila tento úžasný recept, v ktorom okrem iného bol i koriander a pravé holandské kakao,čo ma zaujalo. Včera som tieto bagety upiekla, len máličko som recept upravila, sú fantastické a majú vynikajúcu chuť.
príprava
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
1 ČL (jačmenný sirup) |
|
1 ČL |
|
17 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL do cesta (aleboovsené otruby) |
|
2 PL na posypanie (alebo otruby) |
|
3 PL |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
podľa potreby na potretie bagiet |
|
Postup
-
1
Do vandlíka som dala obe múky, soľ a...
-
2
...premiešala.
-
3
Pridala som mletú rascu /zakrytá kakaom/, holandské kakao a mletý koriander.
-
4
Znovu som premiešala.
-
5
Pridala som ovsené vločky.
-
6
Do kastrólika som dala Sladenku.
-
7
Sladenka je prírodné sladidlo, dostať ho kúpiť v Bio obchodoch a niektorých supermarketoch, možno ho kúpiť aj na nete. Sladenka je český výrobok, na Slovensku kúpite pod názvom Sladovit.
-
8
Je to Jačmenný sirup so sladom, často sa používa do kysnutého cesta.
-
9
Pridala som včelí med a vodu, v ktorej som zahrievaním obe zložky za tepla rozpustila miešaním.
-
10
Pridala som vlažné mlieko a rozdrobené čerstvé droždie.
-
11
Za 15 minút mi krásne vykysol kvások, ktorý som...
-
12
...spolu s olejom pridala do suchých ingrediencií.
-
13
Všetko som dôkladne spracovala rukami na hladké polotuhé cesto, spracováva sa ťažšie, trvalo mi to asi 15 minút. Nechala som ho na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu - asi 1 hodinu.
-
14
Cesto som na pomúčenej doske rozdelila na 6 rovnakých častí.
-
15
Vytvarovala som z nich malé bagety. Majú sa dať do bagetovej formy dalej kysnúť na teplé miesto asi na 20 - 25 minút. Ja tú formu nemám, nechala som ich kysnúť na doske.
-
16
Bagety som preložila na plech vystlaný pečiacim papierom a šikmo som ich 3x narezala ostrým nožom.
-
17
Bagety som potrela mliekom a...
-
18
...posypala ovsenými vločkami.
-
19
Piekla som ich v trúbe vyhriatej na 200 stupňov C 15 minút.
-
20
Ked vychladli, dala som ich do košíka na pečivo.
-
21
Zaujímalo ma holandské kakao v ceste, ako chutí na slano. Bagety nie sú od neho sladké, kakao je horké, cesto výborne ochutí i zafarbí. Koriander dodáva príjemnú korenistú chuť, ktorá vynikajúco harmonizuje s rascou a kakaom. Bagety sú neskutočne dobré, odporúčam vyskúšať.
dakujem za pochvalu.
dakujem.
dakujem.
dakujem ti za uznanie :-)
bagety sú vynikajúce a veľmi sýte, vdaka zloženiu aj veľmi zdravé.
dakujem za uloženie do kk a uznanie :-)
dakujem.
dakujem ti za pochvalu.
dakujem za krásne hodnotenie :-)
dakujem :-)
do mäsa hej.
to muselo u teba voňať dnes :-) moshe bysi určite pochutnal u teba, on miluje indickú kuchňu :-)
inak mletá rascav sa mi míňa len pomaly
som rada, že si si môj recept uložila a vyskúšaš.
dakujem za uznanie a peknú pochvalu.
dakujem.