Foto: jerica
@jerica Nerobievam rezne "klasika" len trochu ináč , takto robievam rezne čo som vydatá , kto ich ochutnal tak sa pýtal ako Zobraziť celý popis@jerica Nerobievam rezne "klasika" len trochu ináč , takto robievam rezne čo som vydatá , kto ich ochutnal tak sa pýtal ako je možné že sú ako pampúšik dokonca aj na druhý deň sú mäkučké a šťavnaté,možno si poviete nič nové pod slnkom ale na vareche.sk som nenašla recept podobný môjmu . Rezne u nás máme v jedálničku možno raz za mesiac aj menej ale keď sú tak si ich dokážeme vychutnať , vnuci keď prídu nevedia sa dočkať opitých rezňov, hovoria babka tvoje rezne by sme jedli každý deň.
porcií
príprava
Suroviny
5 ks , koniec karé kde začína krkovička (rezne) |
|
|
|
|
|
suroviny na obalovanie: | |
|
|
2 ks |
|
2 PL |
|
3/4 dcl |
|
|
|
suroviny na vyprážanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
päť rezňov osolím, vyklepem , kotlety boli s kosťou ktorú som oddelila aj s kúskom mäsa,máme radi vysmážanú kostičku s kúskom mäska (obhrýzať)
-
2
osolené vyklepané dám do misy
-
3
zalejem pivom po okraj mäsa , trochu ponadvihujem aby pivo sa dostalo medzi rezne
-
4
rezne sú zaliate pokiaľ nepripravím suroviny na obaľovanie , potom hneď obalujem , nenechám ich luhovať
-
5
na päť väčších rezňov dávam dve XL vajíčka , do vyšľahaných vajíčok pridávam(zašľahám) cc. 2 PL OLEJ raciol
-
6
ďalej do vajíčok pridám cc.3/4 dcl PIVA , prešľahám
-
7
pripravené k obaľovaniu , strúhanku si robím sama z obyčajných rožkov , preosievam
-
8
do pripravenej panvicie dám olej FRITOL
-
9
mám výbornú kačaciu masť,keď sa minie kačacia masť dávam vždy bravčovú, využívam v kombinácii s olejom, dáme toľko aby rezne keď ich vložím do panvice s olejom boli ponorené
-
10
opačnou stranou ako som mala uložené obalené rezne dám do panvice s horúcim olejom
-
11
dám pokrievku , stíšim plameň tak aby olej na panvici s rezňami " bublotal "
-
12
rezne pred otočením , rezne vyberiem keď dostanú bledo zlatistú farbu
-
13
k rezňom ľadový šalátik,balsamico,olivy zelené a čierne,krúžky ananásu,opekané zemiaky,zemiaky dobre osolené varím v šupke potom opekám, dobrú chuť :-)
-
14
Pretože si rada pozriem recept s fotopostupom tak ako aj určite ostatný varecháči si pozrú recept s fotkami,tak som vám ich sem popridávala ako som sa vytešovala pri vysmážaní rezníkov. Mňam:-)
@kata50 áno nechám prikryté aj keď ich otočím,nenechám ich smažiť do červena ale do zlatista, ja som sa to naučila ešte od mojej babičky @jezibabka neoľutuješ,len buď pri práci taká aká si vždy dobre naladená,keď varíš z láskou tak sa aj darí,ani nevieš ako som na Teba myslela že si sa stratila na vareche si ako dobrá prísada do jedla, a tu vidím koment od Teba,je niečo čo sa vysiela?!
ukladam !
mas pravdu, ze k receptu patri robit ho s laskou. mam dojem, ze druhe tajomstvo so prezdradila tym prikrytim tvojich opitych reznov a nie bez povsimnutia presla poznamka o kacacej masti. Urcite urobim presne podla teba, nahodou mam vsetko - aj s dekoraciou sa pohram- aby pozitok bol uplny. Vdaka.
veru vyskúšam, môj manžel má rezne rád, isto sa poteší......
@lumilka1 nemusela si opravovať , aj tak je to ako "žerka" dokonca sa mi to páči.
Ďakujem že chutilo:-))
@anina43 nezabudni aj olej do vajíčka :-)) Teším sa že si vyskúšate moj receptík:-))
Okrem koláčika beriem môj chlebík ktorí sa už dopiekol.
Dnešná nedeľa po dlhom čase bude oddychová.
Ja som v tomto "pohodlná". Ale som rada, keď sa mi jedlo vydarí a dobrá rada je nad zlato. Ďakujem.
budú chutiť ešte viac ha,ha /chápeš/, l
@marijanka712 som rada , že si sa presvedčila že aj na druhý deň ti chutili, tvrdím to aj ja, len niekedy nemajú šancu ostať na druhý deň.
@ailuj82 je to v poriadku,ďakujem,teší ma že si sa zaradila medzi papkáčov opitých rezníkov.
@yogy1972 určite ťa povzbudila reakcia @koniksandy , vyskúšaj , daj vedieť:-)
koniec s karé, kde začína krkovička, myslím, že je to vidieť na foto.
@rados ť , fajn, že si dala vedieť, robievam aj tak, iba že to nie sú už rezníky, ale výborný recept na pečenú krkovičku na pive.
Tiež ich idem robiť pre vnúčatka.Dnes su u nás posledný deň na prázdninách. Dúfam, že im budu chutiť tak ako Tvojím vnúčatkam. Napíšem ako sa mi podarili.
Ďakujem jerica.
@nadka1603 dúfam , že chutili :-)
@clody nuž moje vnúčatá sú veru rezníkové, dúfam, že aj tvoje si pochutnali.
U nás vnuci = N°1 :-)
aj u nás sú veľmi obľúbené :-)
raz darmo, máš veľkú pravdu, že varíme podobne :-)
****** za výborný receptík ti právom patrí.
@daguska , ďakujem, potešila som sa vaším slovíčkam :-)
kto raz vyskúša, bude robiť len takto, ako ty (y)
Dôkazový materiál:
Pekný víkend všetkým čo si to prečítajú :-)
ďakujem , potešilo , dúfam, že neostane len pri tom vyskúšanom :-) Dnes som robila z panenky , paráda na tanieri a ešte väčšia na jazyku. Panenku vyprážam kratšie :-)
Po konzulatacii s autorkou receptu je mnozstvo oleja v surovinach na obalovanie 1,5 PL - v recepte sme to opravili.
Pre náladu: u nás je kura na šťave, ryža, hlávkový šalát.
Opravene: na 2 vajcia teda 2 PL oleja. Dakujeme a zelame peknu nedelu.
Ďakujem a pozdravujem, potešilo :-)
Pekný večer pri hokeji, ja ďakujem za odozvu k receptu, a pritom spomienkou na našich najbližších ktorí nie sú už medzi nami, a to hlavne na mamičky, ktoré majú dnes sviatok, deň matiek:-) milé slovíčka, potešili aj pri srdiečku :-)
ďakujem