Nemecké koláčiky mit weisswurst (s bielou klobásou)

Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 2. mája 2011
Nemecké koláčiky mit weisswurst (s bielou klobásou)
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 kg
200 g




Postup

  1. 1

    Biele bavorské klobásky nakrájame na menšie kúsky a zabalíme ich do lístkového cesta a pečieme na 200 stupňov 8 až 10 minút.

  2. 2

    Podávame s chrenovou horčicou, kyslou uhorkou, baraními rohmi atď.

Diskusia k receptu

boris111
Weisswurst sa v Bavorsku zásadne konzumuje iba varený a so sladkou hočicou. Bavoráci by Vás hnali :-) Ale ako slovenský zlepšovák to vypadá moc dobre. Vyskúšam.
vcelka
Mám pocit, že Bavoráci by nikoho nehnali a s chuťou by si dali. Ich zaujíma jedlo a nie etnická gastronomická čistota. Však nikto v recepte netvrdí, že ide o nemecké národné jedlo, nie?
boris111
To hnanie bolo vcelka myslené ako žart. Priznám sa ale, že neviem čo je tu v strednej Európe etnická gastronomická čistota, viem len to, že v Bavorsku sa weisswurst nepečie. I keď niekto si ho možno hodí na gril :-)). No a na záver. Mal som v mrazáku pár kúskov a tak som to dnes vyskúšal s kremžskou horčicou a bolo to výborné. Vrelo doporučujem.
vcelka
Etnická gastronomická čistota je pravé, jediné, nefalšované, autentické, tradičné a tradované jedlo starej matere, zbavené všetkých pozmeňujúcich detailov.... :-)) Napríklad, dáš na Varechu halászlé a pol Varechy ťa bude hnať za to, čo si to preboha pripravil za paškvil a prečo to vydávaš za HALÁSZLÉ, keď je to len akási tvoja síce dobrá ale nepravá a netradičná rybacia polievka... :-))) Nuž tak v tom zmysle je to aj o tej klobáske... Bavorákom by to asi bolo jedno (ja mať bavorák, tak je mi to tiež jedno... :-))
boris111
S Tvojou prvou vetou absolútne súhlasím a aj v prípade bavoráka máš pravdu. Ja mať bavorák, tak je mi to nakoniec tiež jedno :-))
allis
Při pohledu na fotografii se ptám: Opravdu to vařil (pekl) šéfkuchař hotelu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia