Foto: salinka
Recept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so syrom, tak isto ako pečeňový syr. Toto jedlo bolo pripravované pre Zobraziť celý popisRecept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so syrom, tak isto ako pečeňový syr. Toto jedlo bolo pripravované pre sezónnych pracovníkov, ktorí pomáhali pri zbere zemiakov a slúžilo ako raňajky alebo olovrant s mliekom, pivom, alebo muštom. Natiera sa nahrubo, čím viac nátierky, tým chutnejšie:-)
porcie
Postup
-
1
Pripravíme všetko potrebné. Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť.
-
2
Vychladnuté zemiaky postrúhame, alebo popučíme vidličkou, cibuľu pokrájame nadrobno a všetko spolu dobre vymiešame.
-
3
Podľa chuti dosolíme a necháme postáť v chlade, aby sa prepojili chute. Natierame na chlieb, alebo pečivo a zdobíme pažítkou. Dobrú chuť.
@afataga , prešiel ju kamion:-)))
@sovka , vyskúšaj, mne tá nátierka veľmi chutí, ale dávam si jej viac, ako mám na fotke:-)))
Ale je to porcelán od rakúskych susedov:-)
plus.google.com/photos/104727003604173576997/albums/576...
1*** za Foto a 1*** za chutne vyzerajúcu nátierku.
Keď dovolíš pošlem ti aj ja foto na ktorom je nakreslený
pečeňový syr.Ináč originál pečeňový syr je z bravčovej
pečeňe a brav.orezkov.Samozrejme bez toho mojeho
nešťastného syra.
Prajem ti z NL pekný večer.
Tvoj pečeňový syr mám uložený v KK. Veľmi to ľúbim a v tomto prípade je to naozaj "pečeňový syr".
my namiesto smotany používame ocot, alebo uhorkový lák, trochu horčice a dávame / v tenšej vrstve/ miesto masla ako základ na silvestrovské chlebíčky.
my namiesto smotany používame ocot, alebo uhorkový lák, trochu horčice a dávame / v tenšej vrstve/ miesto masla ako základ na silvestrovské chlebíčky.
@jamarlen , zapekať som neskúšala a ten podklad na chlebíčky otestujem:-)
Pozvala nas jedna znama rodina na oslavu narodenim a podavali studeny bufet, a medziinym aj tento zemiakovy syr. Vsetkym chutil , ale ja som mala pocit, ze jem roztlaceny zemiakovy salat v hustej konzistencii. Az po dlhom case som mu dosla na chut a teraz ho robievam aj ja .
A robíš Kartoffelkäse takto isto?