
Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....

Kôprovo-tvarohový koláč (Kapros-túrós lepény)
Korene tejto kombinácie - tvaroh + kôpor - pochádzajú z Maďarska a u nás doma si jeho...

Jablkový prsteňový kysnutý koláč
Recept som našla na facebooku ešte v januári 2015, veľmi sa mi páčil, najmä nápad,...

Pletené zemiakové langoše
Lángoše sú ideálnym jedlom ako príloha k polievkam i ako samostatné jedlo, lángošové cesto môže mať...

Ajer lajber cibeles - židovské vajcia
Toto jedlo patrí k obľúbeným predjedlám v židovskej kuchyni, mám vyskúšsané a je to výborná pochúťka....

Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou
Vegetariáni nečítať. Pokiaľ máte radi mäso a víno, tak je to špeciál robený od srdca...

Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....

Pomaly pečená bôčiková roláda s čabajkovou plnkou
Pred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa...

Kôprová polievka
Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme do nej kôpor, ale nesmažíme. Hneď...

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky, mletou...

Vianočný veniec
V podstate ide o klasickú kysnutú vianočku spojenú do tvaru venca, ktorá je príjemnou milou a...

Kysnutý koláč s orechami
Tento koláč je veľmi jednoduchý, čo do prípravy, ľahučký a nadýchaný, s početnými dierami, ...

Bravčové ragú so smotanovou omáčkou
Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme zeler, premiešame a vložíme na malé prúžky nakrájané mäso....

Maďarská hubová polievka
Na miernom plameni rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu. Varíme asi 5 minút, kým cibuľa...

Rajčatový základ
Velmi jednoduchý a rychlý základ z rajčat. Čas a úroda tlačí a tak jednoduše. Ovšem...

Bryndzové langošíky
Už dávno boli u nás langoše a keď som uvidela takéto, nebolo prečo váhať....

Jarná príloha z cukrového hrášku
Tento recept mám od priateľky z Maďarska a robievam ho vždy na jar, z prvého cukrového...

Somló galuska á la Ja
Postup je veľmi jednoduchý a patrí jak na sviatočný stôl, tak na mlsanie. Ja osobne...

Pôstne kelové závitky
Na Zelený štvrtok nemusí by ťlen tradičný špenát. Spravila som na obed tieto kelové závitky a...

Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...

Bravčová pečeň zo Székelyhídu
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No. Salty. Bravčová pečeň...

Studená višňová polievka (Meggyleves)
Maďarská klasika preložená do 21. storočia ako RAW verzia

Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a podlejeme...

Roštenka na údenej paprike a šampiňónoch
Roštenka je veľmi chutné hovädzie mäso, pripravila som ju na spôsob, aký chutí nám doma...

Paprčkový guláš
Môj manžel rád varí. Občas si pochutnávame aj na paprčkovom guláši. Recept je jednoduchý, tak...

Pirohy plnené syrom čedar
Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som...

Špenátové halušky s vajcom
Každý z nás má svoj obľúbený recept na špenátové halušky, ja som ich dnes pripravila pre...

Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý...