Tento recept mám od mamy a bol oblúbený v našej rodine.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 kus, hlávková |
|
0,5 kg, mleté z pliecka |
|
0,5 kg, podlhovastá |
|
4 dkg |
|
podla chutí |
|
1 kávová lyžička |
|
0,5 l |
|
1 lyžica |
|
3 kus |
|
5-6 strúčikov |
|
podla chutí |
|
1 kus |
|
alebo sladká |
|
|
Postup
-
1
Kapustu obaríme vo vriacej vode. A postupne odoberáme z nej listy a necháme vychladnúť.
- 2
Cibuľu pokrájame na kocky a na oleji podusíme.Potom pridáme mleté mäso ,soľ,čierné korenie,červenú mletú pariku,zelenú mletú pariku(alebo pokrájanú na veľmi malé kúsky),kečup,vegetu,ryžu a roztlačený cesnak.Dobre premiešame a 1-2minút podusíme.Potom necháme vychladnúť.
- 3
Kapustové listy naplníme zmesou a zavinieme a poukladáme do hrnca(najlepšie do nerezového)Na dno hrnca dáváme kúsky kapusty.Potom plnené kapustové listy poukladáme tesne vedľa seba.Ked už máme viac radov (nesmieme celkom naplniť celý hrniec )Zalejeme paradajkovou šťavou zakryjeme hrniec a dáme uvariť asi 45minút.Kým zovrie necháme na veľkom plameni a potom stíšime na minimum.Podávame s čerstvým chliebom a podľa chuti môžeme konzumovať aj so smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu