Plnené kapustové listy

stelli - fotkastelli, 30. novembra 2010

Tento recept mám od mamy a bol oblúbený v našej rodine.

30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 kus, hlávková
0,5 kg, mleté z pliecka
0,5 kg, podlhovastá
4 dkg
podla chutí
1 kávová lyžička
0,5 l
1 lyžica
3 kus
5-6 strúčikov
podla chutí
1 kus
 alebo sladká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu obaríme vo vriacej vode. A postupne odoberáme z nej listy a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame na kocky a na oleji podusíme.Potom pridáme mleté mäso ,soľ,čierné korenie,červenú mletú pariku,zelenú mletú pariku(alebo pokrájanú na veľmi malé kúsky),kečup,vegetu,ryžu a roztlačený cesnak.Dobre premiešame a 1-2minút podusíme.Potom necháme vychladnúť.

  3. 3

    Kapustové listy naplníme zmesou a zavinieme a poukladáme do hrnca(najlepšie do nerezového)Na dno hrnca dáváme kúsky kapusty.Potom plnené kapustové listy poukladáme tesne vedľa seba.Ked už máme viac radov (nesmieme celkom naplniť celý hrniec )Zalejeme paradajkovou šťavou zakryjeme hrniec a dáme uvariť asi 45minút.Kým zovrie necháme na veľkom plameni a potom stíšime na minimum.Podávame s čerstvým chliebom a podľa chuti môžeme konzumovať aj so smotanu.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Tak toto je výborné jídlo, které si pamatuji už od dětství. Tatínek pocházel z vých.Slovenska a plněný kapustový list byl u nás častým, a milovaným jídlem. Mám ráda i na studeno. Přeji vám všem kuchařinky krásný adventní čas, dobrou pohodu a stálý úsměv na tváři ;-))

Pridaj komentár k receptu: