Hovädzia nožina s dubákmi v pomalom hrnci fotorecept
Foto: kvakac
Jednoduchý recept a pritom chutný.
porcií
príprava
na 95 - 98 °C
Postup
-
1
Mäso pokrájame asi na 1cm plátky. Opečieme na masti z každej strany asi po dve minúty. Odložíme bokom.
-
2
Na výpeku podusíme pokrájanú cibuľu do bledo hneda.
-
3
Na cibuľu pridáme pokrájané dubáky, rascu a korenie. Podusíme asi päť minút. Preložíme do pomalého hrnca. Ja mám multifunkčný, tak som to robil hneď v ňom.
-
4
Na to pridáme vopred opečené mäso a nastrúhaný cesnak.
-
5
Zalejeme vývarom tak, aby mäso trochu vyčnievalo. Hrniec zapneme na Low a na štyri hodiny. Nesolíme. Osolíme asi 10 minút pred koncom varenia.
-
6
Po tomto čase je mäso mäkké a máme hotovo. Nejakú prílohu k tomu a môžete dávať na tanier.
-
7
U nás bola cestovina k tomu. Tie dubáky s hovädzím dodali jedlu vynikajúcu chuť.
Vďaka za koment. A ako hladila v brušku. Bolo to dobré.
Vďaka za koment. Neviem či bolo hoviadko nejaké mladé, ale úplne sa rozpadalo mäso. S cestovinou to máme veľmi radi.
Bylo mladé, to je vidět - barva i konzistence masa. Čerstvé dubáky tiše závidím...
glejovka..lýtko..kližka..
ako sa u vás volá..??
Vďaka za koment. Ja toto mäso z hovädzieho mám najradšej. No i celej rodine chutí a keď je tak na mäkko urobené je to báseň.
Čo keď som o ne v lese zakopol, tak som ich zdvihol a išli do hrnca. Na jednom mieste bolo päť pekných a viac nič. Asi začnú znovu rasť.
Vďaka za koment. Nie som dealer , len som niekedy lenivý čistiť veľa riadu a nechce sa mi stať pri sporáku. Takže som neduh pozdvihol na cnosť.
Vďaka za koment a k otázke, je to lýtko z nohy. www.metro.sk/o-metro/maso-a-hydina/hovadzie-maso/noz...
Vďaka za koment. Ja ho mám tiež veľmi rád aj guľáš je z neho najchutnejší. Bude aj ten 15 - ho. Už sme partia naň pripravený.
@Martamm - uviedol som prvú odpoveď pre teba do omylu má to byť sval z nohy nad kolenom. Chybička se vloudila prepáč. A ako to volajú u vás ak smiem vedieť?
Netusim, kupujem len stehno a plece
Vďaka za koment. To je tiež moja životná skúsenosť s tou soľou. Nie len pri tejto hovädzine, ale aj divine takéto svalové mäso, tak isto aj pri bravčových kolenách a paprčkách.
Vďaka za koment. Máš pravdu je taká prirodzená chuť a veľmi dobrá.
Vďaka za koment. V tom máš pravdu riadne sme si naložili.
Vďaka za koment. Je to veru chutné mäso.
Vďaka za koment. To máš pravdu je to veľmi chutné mäso a v tom pomalom hrnci je ako pavučinka.