Pomaly pečená bôčiková roláda s čabajkovou plnkou

pusta - fotkapusta, 26. februára 2011
Pomaly pečená bôčiková roláda s čabajkovou plnkou
Foto: pusta

Pred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa pre túto bôčikovú roládu. Myslela som si, že jej Zobraziť celý popisPred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa pre túto bôčikovú roládu. Myslela som si, že jej bude dosť veľa, aby sme ju ochutnali aj za studena, ale nebolo.Tak sa po nej zaprášilo, že som musela upiecť dalšiu a dalšiu...

6
porcií
60 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Suroviny

1000 g, vykostený bez kože a rozrezaný na plát
1 ks, veľká pokrájaná na hrubo
3 strúčiky veľké a prelisované
podľa chuti
podľa chuti
3 PL
1 šálka, na podliatie
Plnka:
500 g, mleté
4 veľké strúčiky prelisované
1 čajová lyžička
2 PL
1 PL
1/4 čaj. lyžičky
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
100 ml, studená




Postup

  1. 1

    24 hodín vopred si pripravíme plnku. Do misy dáme mleté mäso aj s ostatnými ingredienciami vypracujeme so studenou vodou na vláčne mäsové cesto, prikryjene fresh foliou a odložíme do chladničky.

  2. 2

    Plát bôčika naklepeme, osolíme, potrieme cesnakom,čabajkovou plnkou, zrolujeme a previažeme kuchynským povrázkom, aby roláda držala pekný tvar a vložíme do pekáča. Obložíme na hrubo pokrájanou cibuľou, pridáme masť, podlejeme vodou, vrch rolády osolíme, posypeme rascou a prikryjeme druhým pekáčom ev. alobalom a vložíme do predohriatej trúby piecť.

  3. 3

    Pečieme na 160-tich stupňoch 3 hodiny za častého prelievania rolády vypečeným výpekom a podlievania horúcou horúcou vodou. Posledných 15 minút pečieme odkryté pri teplote 200 stupňov, aby roláda získala chrumkavú kôrku. Vyberieme, necháme odpočinúť, opatrne odstránime povraz a krájame na plátky hrubé 2 cm. Za tepla podávame so zemiakovou kašou, preliatou výpekom a cibuľou s kyslou uhorkou, čalamádou alebo kyslou kapustou. Za studena podávame s čerstvým chlebom, kyslou uhorkou a sezonnou zeleninou. Tiež môžeme podávať ako súčasť studených mís.

Diskusia k receptu

pusta
bzuky, to veru je, pre istotu pečiem dve naraz, aby bolo aj na podávanie za studena, priznám sa ti, že je to môj vlastný recep a napriek tomu sa svedči
bzuky
Pozdáva sa mi to viacej ako plnený bok. Blahoželám
pusta
bzuky, a zradíš mi už konečne, že si prifík, stačí ako odpoved jedno kratučké áno...inak dakujem
duschko
Tak to je nieco pre mna. Ukladam do MKK. Aj ked by som bocik nemal, ale ked je taky lakavy.
bzuky
Pusta nie ale učím sa celý život
pusta
bzuky, dakujem, som to ja ale blbec, ak si niekedy stojím na kábli, tak si vlastne na ňom sedím, konečne mi došlo...aj ja sa učím celý život, prepáč mi
concord
Vyzerá to na chuťovku. Len mi Pusta prezraď ako narežem ten bôčik na plát




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia