Kedysi to bolo u nás jedlo na večeru za chladných mrazivých dní. Je lacné, rýchle a chutné.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky a uvaríme v osolenej vode tak, že ich takmer rozvaríme. Scedíme a vodu zo zemiakov použijeme na prípravu polievky, trocha z nej doberieme a pridáme k zemiakom, ktoré ešte za horúca roztlačíme na kašu.
- 2
Kým sa zemiaky varia, pokrájame si cibuľu na mesiačiky a osmažíme ju na bravčovej masti do ružova. Prisypeme k nim papriku, za stáleho miešania necháme na tuku rozpustiť a odstavíme.
- 3
Horúcu kašu rozdelíme na taniere, vrch kaše polejeme paprikovou cibuľkou aj s masťou a podávame s pohárom teplého mlieka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu