Maďarská roštenka

frezia68 - fotkafrezia68, 10. júla 2010
Maďarská roštenka
Foto: frezia68

Hovädzie mäso nerobím často,ale aj takto nám chutí......

3
porcie
1O minút
príprava

Suroviny

400  g
30 g
3  ks
20  g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájané mäso zľahka naklepeme,okraje narežeme a prudko opražíme na horúcom oleji z obidvoch strán.Vyberieme,osolíme,okoreníme a odložíme bokom.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na kolieska,kolieska obalíme múkou a vypražíme na oleji-stačí 1 ks a kolieska vyberieme.Do zvyšného výpeku prihodíme nakrájanú zvyšnú cibuľu,speníme,poprášime červenou paprikou,pridáme feferónky( nemusí ) a podlejeme mäsovým vývarom.Pridáme opečené mäso a udusíme do mäkka.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké,vyberieme ho a odložíme do tepla.Šťavu zaprášime múkou,povaríme asi 15 min. a precedíme na mäso.

  4. 4

    Ako prílohu podávame zemiakovú kašu,ryžu,hranolky,či opekané zemiaky a zeleninku podľa chuti. Ja som podávala cviklu.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Maďarská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

stefanm
...hmmm....Ja mám hovädzinku veľmi rád a hlavne v takejto základnej (jednoduchej) úprave.Na dnes už mám síce navarené (slepačí vývar s rezancami - prírodný bravčový rezeň,zemiaky v mikrovlnej rúre z Kauflandu,tarhoňa,hlávkový šalát) ale cez týždeň budem mať dosť času tak si zase hovädzinku doprajem.Dobre že si mi pripomenula.Určite ste si na tej tvojej pochutili.
cajiky
Mäsko poznám, je vynikajúce - tu v HU k tomu podávajú halušky...no keď už mám recept, urobím si ho doma a k tomu tú zemiakovú kašu,- asi sa viac hodí :-))
mamatata2
Hovädzie som už nejedla strašne dávno, ale slinky tečú pri tej predstave, tak to budem musieť napraviť.
sovka62
Dusené roštenky sme často mávali doma, u mamy. Aj ja som ich často robievala, je to vďačné jedlo, nenáročné na prípravu. Ale odkedy nás vydesili "šialenými kravami", akosi sme hovädzinu obmedzili. Ďakujem za pripomenutie, vyskúšam spraviť podľa tvojho receptu.
honestka
Hovazdie maso tu mame ozaj vynikajuce a robim ho casto aj okrem steaku. Rostenky su moje oblubene od detstva a mam ich najradsej s dusenou ryzou a salatom, alebo niecim kyslim... A tiez ich robievam nakyslo so smotanou a potom s penne pasta. Fajnotka!
sracz
Dituš - pysky mojo - bars fajne, toto mušim mac!
jody
Šialená, nešialená, krava, nekrava, dostala som slintačku. :-)
tinca
mňam ešte ju tak trošku zapražiť deckom červeného ..
frezia68
Ďakujem všetkým za komentáre @tinka :na budúce to vylepším červeným,veru by pasovalo :-))
zitar
je to vynikajúce mäsko a s tou opraženou cibuľkou