Domáca oriešková zmrzlina fotorecept

pusta - fotkapusta, 21. marca 2011
Domáca oriešková zmrzlina (fotorecept)
Foto: pusta

Milujeme oriešky v zmrzline a na želanie rodiny som vyrobila túto pochúťku. Surovín nepotrebujeme veľa a výsledok je lahodná maškrta. Ponúkam Vám svoj Zobraziť celý popisMilujeme oriešky v zmrzline a na želanie rodiny som vyrobila túto pochúťku. Surovín nepotrebujeme veľa a výsledok je lahodná maškrta. Ponúkam Vám svoj vlastný recept. Môžeme použiť aj iné orechy - mandle, lieskové oriešky, arašidy, a iné, ktoré zbavíme šupky, na hrubo posekáme a pred použitím na sucho opražíme.

1 dávka
porcia
30 minút
príprava
4 h mrazenie minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
2 ks
5 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Vanilkové lusky rozkrojíme po dlžke na polovicu ostrým nožom, pomocou noža vyškriabeme zrniečka a pridáme ich do sladkej smotany, v ktorej sme rozmiešali do hladka práškový cukor. Vlašské orechy posekáme na hrubo a opražíme ich na sucho na panvici.

    Domáca oriešková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mliečnu zmes ušľaháme do polotuha.

    Domáca oriešková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do ušľahanej šľahačky vmiešame posekané a vychladnuté opražené vlašské orechy. Pripravenú zmes vložíme do mrazničky a každú pol hodinu premiešame vidličkou, aby nevznikli kryštáliky a zmes sa mrazila rovnomerne, čo trvá asi 4 hodiny. Zmrzlinu vyberieme niekoľko minút pred podávaním a porcujeme ju do zmrzlinových pohárov, kornútikov z oplátky alebo na dezertné tanieriky.

    Domáca oriešková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ainy
tak toto už hej, milujem orieškovú zmrzlinu....určite vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia