Foto: pusta
Milujeme oriešky v zmrzline a na želanie rodiny som vyrobila túto pochúťku. Surovín nepotrebujeme veľa a výsledok je lahodná maškrta. Ponúkam Vám svoj Zobraziť celý popisMilujeme oriešky v zmrzline a na želanie rodiny som vyrobila túto pochúťku. Surovín nepotrebujeme veľa a výsledok je lahodná maškrta. Ponúkam Vám svoj vlastný recept. Môžeme použiť aj iné orechy - mandle, lieskové oriešky, arašidy, a iné, ktoré zbavíme šupky, na hrubo posekáme a pred použitím na sucho opražíme.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny. Vanilkové lusky rozkrojíme po dlžke na polovicu ostrým nožom, pomocou noža vyškriabeme zrniečka a pridáme ich do sladkej smotany, v ktorej sme rozmiešali do hladka práškový cukor. Vlašské orechy posekáme na hrubo a opražíme ich na sucho na panvici.
-
2
Mliečnu zmes ušľaháme do polotuha.
-
3
Do ušľahanej šľahačky vmiešame posekané a vychladnuté opražené vlašské orechy. Pripravenú zmes vložíme do mrazničky a každú pol hodinu premiešame vidličkou, aby nevznikli kryštáliky a zmes sa mrazila rovnomerne, čo trvá asi 4 hodiny. Zmrzlinu vyberieme niekoľko minút pred podávaním a porcujeme ju do zmrzlinových pohárov, kornútikov z oplátky alebo na dezertné tanieriky.
Diskusia k receptu