Foto: cezar
Recept mám zo Srbska, kde ho robia naozaj perfektne v ktorejkoľvek reštaurácii.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prsia nakrájajte na kúsky - kocky (ako na guláš) a veľmi jemne osoľte, pretože slanina je sama o sebe slaná.
- 2
Slaninu nakrájajte na tenké plátky takej dĺžky, aby sa dali použiť na zavinutie mäsa. Každú kocku kuracieho mäsa zavinieme do plátku slaniny a napichneme na drevenú špajdlu. Po napichaní ražňov ich pomaly opečieme na dobre rozpálenej panvici do červena.
- 3
Podávame so šopským (alebo iným zeleninovým) šalátom a s hranolkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu