Cárske ražniči

cezar - fotkacezar, 9. februára 2015
Cárske ražniči
Foto: cezar

Recept mám zo Srbska, kde ho robia naozaj perfektne v ktorejkoľvek reštaurácii.

4
porcie
20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (cca 600 g)
 (údená)
na opekanie (bravčová masť, olej...)
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prsia nakrájajte na kúsky - kocky (ako na guláš) a veľmi jemne osoľte, pretože slanina je sama o sebe slaná.

  2. 2

    Slaninu nakrájajte na tenké plátky takej dĺžky, aby sa dali použiť na zavinutie mäsa. Každú kocku kuracieho mäsa zavinieme do plátku slaniny a napichneme na drevenú špajdlu. Po napichaní ražňov ich pomaly opečieme na dobre rozpálenej panvici do červena.

  3. 3

    Podávame so šopským (alebo iným zeleninovým) šalátom a s hranolkami.

Diskusia k receptu

milad
môže to byť dobrééééé, aj s tou ingredienciou - dve prasiatka v pozadí...
dara2112
Tie prasiatka su suprove Recept jednoduchy určirte vyskušam
cezar
...myslel som tie prasiatka - soľ a korenie -:)
milad
@cezar , ja viem, že sú to koreničky...milé, môžem ja za to, že mi tam oči "spadli?"
cezar
Oči máš dobré. Ani som netušil, že moje kuchynské vybavenie bude pútať zrak.
cezar
Toto je vlastne dnes moja premiéra - prvý uverejnený recept. Hádam zaujmem aj tými ostatnými, čo mám v zásobe... a sem - tam budú prítomné aj moje prasiatka -:)
jarunka
Toto sa aj mne paci, moze sa to supnut aj do truby alebo v lete vonku na grille.
1x cezar
cezar
amelie, ďakujem za blahoželanie. Tak som dnes urobil druhý pokus s ďalším receptom :-)
spetkasoli
je vidiet, ze v jednoduchosti je krasa a v tomto raznici aj chut. Velmi pekny recept, urcite vyskusam, mozno pride na rad uz tento vikend. Si velmi sikovny@cezar , no vidis a diky tvojmu nicku mam uz aj tip na salatik caezar, ako priloha bude k tomu urcite vyborny. Tesim sa na dalsie tvoje dobroty a davam zasluzenych 5*****a samozrejme, ze si recept ukladam. Maj sa pekne:)
1x cezar
cezar
Ďakujem za hodnotenie, "spetkasoli". Môj nápad na nick vznikol v konečnom dôsledku z názvu tohoto čalátu.
aandulka
supéér. Toto jedlo sa mi páči veru veľmi ukladám do KK. V blízkej dobe určite urobím.5*
zoloko
Určite sa to vyskúša v našej kuchyni ďakujem za super tip