Mäsový eintopf
Mäsový eintopf

Kotlovina

podravka - fotkapodravka, 5. júla 2017. Komerčný recept.
Kotlovina
Foto: podravka

Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo ľudí. Toto jedlo je typické pre severozápadné Chorvátsko. Typické pre neho je opojná vábivá vôňa a veľmi často sa pripravuje vo viniciach alebo na iných stretnutiach pod holým nebom. Základom sú bravčové kotlety, ale aj kuracina, klobása alebo riečna ryba obalená v kukuričnej múke.

4
porcie

Suroviny

400 g (4 ks)
4 ks (podľa vašej chuti)
500 ml
4 ks
150 g
150 g
150 g
1 ks malá
2 strúčiky
600 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kotlety a kuracinu posypeme soľou, korením a Podravka ochucovadlom a necháme postáť na chladnom mieste približne 30 minút.

  2. 2

    Vo väčšej nádobe (kotlíku), v ktorej budeme pripravovať kotlovinu, dobre rozohrejeme olej.

  3. 3

    Pridáme kotlety, kuracinu, klobásky, opečieme ich, odložíme bokom a udržujeme v teple.

  4. 4

    Do toho istého oleja dáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na menšie kúsky, varíme približne 5 minút a občas podlievame teplou vodou. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a varíme ešte 2 minúty.

  5. 5

    Pridáme mäso, podlejeme zostávajúcou vodou, pridáme bobkový list, Podravka ochucovadlo a korenie podľa potreby a varíme, dokým nie je mäso mäkké.

  6. 6

    Pred koncom pridáme víno, krátko povaríme a zložíme z ohňa.

  7. 7

    Podávame s uvarenými zemiakmi a chlebom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Hadik (7.7.2017 17:57)

Snažili sme sa s Vami skontaktovať mailom, nepodarilo sa, keďže ste uviedli nesprávnu mailovú adresu.
ja som cez veekend vyskušala a veru že je to dobrota recept uložený, budem používať.a je mi celkom jedno ako sa to jedlo volá, nám chutilo :)
autor asi nepozná výraz kotlovina takže tento recept považujem za nepodarok (slušne napísané)