Penne so špargľovou omáčkou

podravka - fotkapodravka, 2. mája 2016
Penne so špargľovou omáčkou
Foto: podravka

Komerčný recept
Cestoviny so špargľovou omáčkou posypané šunkou sú ideálne pre milovníkov cestovín a rýchlo pripraveného jedla.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

350 g
400 g
1 kocka
4 PL
1 PL
100 g
4 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Penne Podravka uvaríme vo vode a zcedíme ich.

  2. 2

    Zohrejeme 400 ml vody a pridáme slepačí bujón Podravka. Špargľu očistíme, nakrájame a dáme variť do vody s bujónom Podravka. Po niekoľkých minútach zrežeme niekoľko vrcholčekov špargle na dekoráciu a zvyšok varíme ďalších 5 minút.

  3. 3

    Uvarenú špargľu rozmixujeme na pyré, pridáme olivový olej a približne 100 ml vody, v ktorej sa varili cestoviny.

  4. 4

    Pyré dáme do hrnca, rozhrejeme ho, vmiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody a necháme zovrieť. Pridáme zcedené, teplé penne a všetko spolu premiešame. Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom, nakrájaným prosciuttom a vrcholčekmi špargle a podávame.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha