Komerčný recept
Cestoviny so špargľovou omáčkou posypané šunkou sú ideálne pre milovníkov cestovín a
rýchlo pripraveného
jedla.
porcie
príprava
Postup
-
1
Penne Podravka uvaríme vo vode a zcedíme ich.
- 2
Zohrejeme 400 ml vody a pridáme slepačí bujón Podravka. Špargľu očistíme, nakrájame a dáme variť do vody s bujónom Podravka. Po niekoľkých minútach zrežeme niekoľko vrcholčekov špargle na dekoráciu a zvyšok varíme ďalších 5 minút.
- 3
Uvarenú špargľu rozmixujeme na pyré, pridáme olivový olej a približne 100 ml vody, v ktorej sa varili cestoviny.
- 4
Pyré dáme do hrnca, rozhrejeme ho, vmiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody a necháme zovrieť. Pridáme zcedené, teplé penne a všetko spolu premiešame. Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom, nakrájaným prosciuttom a vrcholčekmi špargle a podávame.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu