Foto: babav
Tento recept ma oslovil a pokusal od prveho momentu ked som ho nasla na blogu - -Varime s medvedom.Stal za vyskusanie,je to pochutka!
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
75 dkg, (prsia) |
|
50 dkg, nakrajane |
|
2 ks, celé |
|
2,5 dl, (sour cream ) |
|
20 dkg, (lucina) |
|
30 dkg, strúhaný |
|
3 PL, (na zahustenie) |
|
5 ks, struciky |
|
1 ks, veľká |
|
1 PL, jemne nasekaná |
|
2 cl, -mlety |
|
1 PL |
|
2 cl |
|
a muka na vysypanie tortovej formy |
|
Postup
-
1
Ingrediencie:
-
2
Kuracie maso nakrajame na male kocky,cervenu papriku nakrajame , oprazime na oleji a nechame vychladnut.Sampiony(baby bella,ktore maju tmavy klubucik) som dostala kupit ocistene a nakrajane ,tak isto syr nastruhany(kombinacia 6 talianskych syrov).
-
3
Do vacsej misy vlozime kuracie maso,pridame 15dkg sampionov,10 dkg nastruhaneho syra,vajcia ,pretlaceny cesnak,kyslu smotanu,upecenu papriku,bazalku,cierne korenie a sol.
-
4
Pridame 3 lyzice skrobovej mucky a vsetko spolu poriadne premiesame . Odlozime na pol hodinu do chladu odstat.
-
5
Medzi tym si v druhej nadobe zmiesame zvysnych 35 dkg sampionov s kremovym syrom a muskatovym orieskom.
-
6
Tortovu formu vymastime maslom a vysypeme mukou.Vychladenu zmes vylejeme do formy a rovnomerne uhladime.Na povrch opatrne nanesieme vrstvu sampionov so syrom a dame piect do vyhriatej rury na 160 stupnov C.Pecieme 40 minut.
-
7
Po 40 minutach fomu vytiahneme z rury a nakyp posypeme zvyskom(20dkg )nastruhaneho syra ( na syr som este pridala hrudky masla) .Pecieme dalsich 15 minut.
-
8
Hotove jedlo vyberieme z rury a servujeme teple so zemiakmi pripravenymi podla chuti , alebo studene s uhorkou a cerstvym chlebom.
-
9
Nakyp ,alebo hribovu kuraciu tortu, krajame na rezy.
-
10
Rez:
Diskusia k receptu