Foto: martinis
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj o šalátoch. Kvalitný olivový olej, morská soľ a čierne Zobraziť celý popisViete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj o šalátoch. Kvalitný olivový olej, morská soľ a čierne korenie spolu s poctivým parmezánom a trochou citrónovej šťavy urobia z obyčajnej zeleniny znamenitý hlavný chod :)
porcia
príprava
Postup
-
1
Každá príprava šalátu začína poriadnym očistením zeleniny. Šalátovú uhorku, zhruba 8 cherry paradajok, malú farebnú papriku, olivy a hrsť rukoly prepláchneme pod vodou. Uhorku nakrájame na polkolieska, paradajky na polovice a papriku zbavenú jadrovníka na kocky. Používame šťavnatú zeleninu, ktorá dodá šalátu svojský "charakter" :)
- 2
Zeleninu aj s rukolou dáme do väčšej misy, kam pridáme aj olivy poprekrajované na polovice. Veľmi rád mám značku Fragata, majú skvelú chuť a fajn cenu, dostupné sú dokonca rôzne plnené - skvelé sú lososové :) Zeleninovú zmes osolíme štipkou soli, trochou čierneho korenia a ochutíme šťavou zo štvrtiny citróna a kvalitným extra panenským olivovým olejom, ktorým vôbec netreba šetriť.
- 3
Dobre premiešame a na malú panvičku vysypeme lyžicu orechov, ktoré sme predtým jemne popučili nožom. Nastavíme vyšší stredný plameň a bez miešania opekáme až pokým nezačnú voňať a získavať správnu farbu. Nemusíte to nejak strážiť, samé sa svojou arómou prezradia, až budú hotové :)
- 4
Šalát naservírujeme na tanier a posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom. Plní tu vlastne úlohu korenia, ktoré dodáva ďalší rozmer a hlavne nezameniteľnú vôňu do šalátu. Posledným krokom je pridanie opečených orechov. Všetko je hotové, odporúčam servírovať s čerstvým pečivom :)
- 5
Môj tip : Ak nie ste vegetariáni, namiesto orechov môžte pridať opečenú slaninku či kvalitnú taliansku šunku :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu