Foto: martinis
Grilovaný baklažán s horúcou paradajkovou omáčkou plnou byliniek a voňajúcou cesnakom, to všetko posypané syrom a čerstvou bazalkou :) Recept z knihy Hneď to Zobraziť celý popisGrilovaný baklažán s horúcou paradajkovou omáčkou plnou byliniek a voňajúcou cesnakom, to všetko posypané syrom a čerstvou bazalkou :) Recept z knihy Hneď to bude.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
menší (pokrájaný na kolieska) |
|
plechovka |
|
strúčik (posekaný nahrubo) |
|
1/2 PL |
|
pár lístkov |
|
1,5 PL + na pokvapkanie |
|
na posypanie (parmezán) |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Gril alebo grilovaciu panvicu necháme poriadne rozohriať a zatiaľ baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska. Z oboch strán osolíme a poukladáme na horúcu platňu grilu, opekáme do zmäknutia, cca 5 minút z každej strany.
- 2
Čas grilovania využijeme na prípravu omáčky : olej rozohrejeme v malej panvici, pridáme cesnak a smažíme, kým nezačne voňať a chytať farbu. Pridáme plechovku krájaných paradajok, privedieme k varu a prikryté varíme pár minút. Pred dokončením pridáme petržlenovú vňať, niekoľko lístkov bazalky nakrájaných na rezančeky a samozrejme soľ a korenie.
- 3
Baklažán poukladáme na tanier, naň navrstvíme omáčku a bohato posypeme syrom, pridáme bazalku na ozdobu a samozrejme výdatný dúšok olivového oleja. Všetky fotky ako vždy na mojom blogu :)
- 4
Môj tip : Nič nepokazíte, ak do omáčky pridáte aj pár čiernych olív.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga to môže byť tiež fajnové, nepohrdol by som. Rozmýšľam, že ten syr by mohol ísť aj priamo do bešamelu, nie ? :))
@tiginko to je v podstate niečo podobné, len v inej forme a s mozzerellou, viem si to predstaviť ;) S ochuteným olejom to nie je zlý nápad, asi budem musieť naložiť čili a cesnak ...
@methi daj potom prosím vedieť ako chutilo :)
@hanak baklažán je znamenitá zelenina (botanicky tuším ovocie :), určite vyskúšaj. Teším sa, že Ti moje recepty chutia a verím, že to tak bude aj naďalej, vďaka ;)