Baklažán po neapolsky

martinis - fotkamartinis, 23. marca 2014
Baklažán po neapolsky
Foto: martinis

Grilovaný baklažán s horúcou paradajkovou omáčkou plnou byliniek a voňajúcou cesnakom, to všetko posypané syrom a čerstvou bazalkou :) Recept z knihy Hneď to Zobraziť celý popisGrilovaný baklažán s horúcou paradajkovou omáčkou plnou byliniek a voňajúcou cesnakom, to všetko posypané syrom a čerstvou bazalkou :) Recept z knihy Hneď to bude.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 menší (pokrájaný na kolieska)
 plechovka
 strúčik (posekaný nahrubo)
1/2 PL
 pár lístkov
1,5 PL + na pokvapkanie
 na posypanie (parmezán)
 štipka
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Gril alebo grilovaciu panvicu necháme poriadne rozohriať a zatiaľ baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska. Z oboch strán osolíme a poukladáme na horúcu platňu grilu, opekáme do zmäknutia, cca 5 minút z každej strany.

  2. 2

    Čas grilovania využijeme na prípravu omáčky : olej rozohrejeme v malej panvici, pridáme cesnak a smažíme, kým nezačne voňať a chytať farbu. Pridáme plechovku krájaných paradajok, privedieme k varu a prikryté varíme pár minút. Pred dokončením pridáme petržlenovú vňať, niekoľko lístkov bazalky nakrájaných na rezančeky a samozrejme soľ a korenie.

  3. 3

    Baklažán poukladáme na tanier, naň navrstvíme omáčku a bohato posypeme syrom, pridáme bazalku na ozdobu a samozrejme výdatný dúšok olivového oleja. Všetky fotky ako vždy na mojom blogu :)

    Baklažán po neapolsky - obrázok 3
  4. 4

    Môj tip : Nič nepokazíte, ak do omáčky pridáte aj pár čiernych olív.

Diskusia k receptu

alex37
naozaj skvelá kombinácia, a z tej fotky mám želanie aby mi to z obrazovky na stôl preliezlo *****
afataga
vyborne, to viem isto, lebo robievam skoro tak isto, niekedy to navrstvim do zapekacej misy, zalejem besameom a dam zapiect, miesto bazalky sa moze dat oregano
tiginko
fajnová a krásna lahôdka, ja zapekám baklažán s kolieskom paradajky a mozzarelou a hotové polievam ochuteným olejom
hanak
S baklažánom nemám moc skúsenosti, ale toto sa mi veru veľmi páči. Je to pestré a určite aj zdravé papanie. Snáď si nájdem čas a Tvoj recept vyskúšam. Nebude prvý a ani posledný z Tvojich receptov. Zatiaľ ma ani jeden nesklamal.
eruska25
Fantastické, ukladám do KK, baklažán robím často, toto sa mi veľmi páči.
martinis
Super, ďakujem, vidím, že nás tu je viac beznádejných priateľov baklažánu :-))

@afataga to môže byť tiež fajnové, nepohrdol by som. Rozmýšľam, že ten syr by mohol ísť aj priamo do bešamelu, nie ? :))
@tiginko to je v podstate niečo podobné, len v inej forme a s mozzerellou, viem si to predstaviť ;) S ochuteným olejom to nie je zlý nápad, asi budem musieť naložiť čili a cesnak ...
@methi daj potom prosím vedieť ako chutilo :)
@hanak baklažán je znamenitá zelenina (botanicky tuším ovocie :), určite vyskúšaj. Teším sa, že Ti moje recepty chutia a verím, že to tak bude aj naďalej, vďaka ;)
martinis
@marianne to je super, že máme v rovnakú dobu rovnaké chute, veď ide jar, tak si treba užívať zeleninu :))
eviana
Nádherne si navaril... veľmi by mi chutilo :)
natali
musím pochváliť :) chutné recepty, krásny blog. šikovný kuchár :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia