Foto: nazarboncuk
Recept z časopisu Apetit. Bulgur (alebo kuskus), baklažán a paradajky nikdy nesklamú.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190 °C. Baklažán nakrájame na tenké plátky, osolíme a necháme 30 minút vypotiť, potom opláchneme a osušíme. Rozložíme ich na plech na pečiaci papier, potrieme olivovým olejom a vložíme do rúry. Po 5 minútach pridáme paradajky a pečieme ďalších 15 minút.
- 2
Bulgur opláchneme a na olivovom oleji opražíme, osolíme a zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Uvaríme podobne ako ryžu na slabom plameni. Medzitým zmiešame 2 PL olivového oleja s 3 lyžicami citrónovej šťavy a nasekanou cibuľou. (Ja som cibuľu nepoužila, ale v pôvodnom recepte sa uvádza).
- 3
Uvarený bulgur premiešame s citrónovým dresingom, nasekanou petžlenovou vňaťou, pečenou zeleninou a rozdrobeným balkánskym syrom. Ak chcete pridať "grády" ako ja, primiešajte do dresingu chilli vločky alebo chilli korenie. mmmm..vynikajúca večera! Môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k nejakému dobrému grilovanému mäsku. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mnam :-) lahke zdrave a zasyti.
velmi ,logicke, ze ludiaco ho nemusia -maju potrebu kukat recepty s nim a hejtit