Foto: angela64
Lstkove cesto rozrežte na 6 častí (chladené lístkové cesto).Na každý plátok dajte lyžičku pesta, plátok mozzarely,3 uverené špargle zabaľte do prošuta, preložte lístkové cesto Zobraziť celý popisLstkove cesto rozrežte na 6 častí (chladené lístkové cesto).Na každý plátok dajte lyžičku pesta, plátok mozzarely,3 uverené špargle zabaľte do prošuta, preložte lístkové cesto a potrite mliekom. Dajte upiecť asi 20 min.
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
dáme variť asi 2,5 l vody, do ktorej treba dať lyžicu soli,2lyžice cukru, 1 citron,1dcl vína. Očistíme si špargľu a do vriacej vody dáme variť 10 min. Vyberieme a dáme do studenej vody.
- 2
Lístkové cesto rozdelíme na 6 časti. Na každú časť dáme lyžičku pesta, plátok mozzarely,prosciuttom obalené špargle. Spojíme cesto (viď.obrázok), potrieme mliekom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme max.20 min. na 250 stupňov
- 3
Po vybratí z rúry môžeme (ale nemusíme) posypať parmezánom
- 4
Príloha: šalát
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/spargla-v-listkovom-ceste-s-pro...