Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve fotorecept
Foto: danja301
Toto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom. Macedónci sú preslávení spracovaním paprík na tisíc a jeden spôsob. Mojim slovenským priateľom Zobraziť celý popisToto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom. Macedónci sú preslávení spracovaním paprík na tisíc a jeden spôsob. Mojim slovenským priateľom táto letná delikatesa okrem pleskavíc chutí si najviac a mnohí papriky takto začali robiť aj doma na Slovensku. Papriky sa väčšinou grilujú ,ale ja som si pre vás ,ktorí nemáte takúto možnosť, pripravila domácu-kuchynskú verziu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Papriky opečieme na grile, alebo na sporáku spôsobom, ako to vidieť na nasledujúcom obrázku.
-
2
Obraciame ich z každej strany a po upečení dáme do hrnca, ktorý zatvoríme pokrievkou a necháme vychladnúť. Dužina sa oddelí od vrchnej blany a zľahka ich olúpeme.
-
3
Poukladáme na tanier a narežeme dužinu pozdĺž paprikou, aby nám ingrediencie ľahšie vsiakli do celej papriky.
-
4
Nakrájame na drobno cesnak a posypeme ním papriky. Osolíme, zľahka polejeme olivovým olejom, pridáme ocot podľa chuti. Dužina vsiakne aj olej aj ocot, preto sa nebojte ho tam naliať viac, nielen pokvapkať.
-
5
Pridáme petržlenovú vňať a môžeme si pochutnať. Typickou prílohou sú pre „Gravče tavče“ - zapekanú fazuľu,ktorú tiež nájdete medzi mojimi receptami V prípade,že doménou v vašom jedálničku je mäso,ani v tomto prípade nebudete sklamaní. A ak by ste museli čakať, kým sa dopečie mäsko, nevadí, vydržia aj v chladničke a mne osobne chutia studené lepšie.
Moja suseda ma teraz nadúrodu paprík, tak recept odovzdám jej.