Domáca kokosová zmrzlina fotorecept

pusta - fotkapusta, 21. marca 2011
Domáca kokosová zmrzlina (fotorecept)
Foto: pusta

Najmenší v rodine majú veľmi radi kokosovú zmrzlinu, ja som porozmýšľala ako ju spraviť doma a podarilo sa. Ved čo už človek pre malých Zobraziť celý popisNajmenší v rodine majú veľmi radi kokosovú zmrzlinu, ja som porozmýšľala ako ju spraviť doma a podarilo sa. Ved čo už človek pre malých nespraví.

20 minút
príprava
3 h mrazenie v mrazn minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks vaječný
300 ml
120 g
70 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Domáca kokosová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. V sladkej smotane rozmiešame práškový cukor do hladka a ušľaháme polotuhú šľahačku, do ktorej vmiešame ušľahaný sneh z bielkov a opatrne primiešame strúhaný kokos.

    Domáca kokosová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenú zmrzlinovú zmes vložíme do mrazničky, každú pol hodinu premiešame vidličkou, aby sa nevytvorili kryštáliky a aby sa zmes mrazila rovnomerne, čo trvá asi 3 hodiny. Hotovú zmrzlinu podávame v zmrzlinových pohároch, v kornútikoch z oplatky alebo na malých dezertzných tanierikoch, môžeme rôzne dekorovať bobuľovitým ovocím a čokoládou.

    Domáca kokosová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

nadia56
pusta, tak ktora tvoja kosova zmrzlina je lepsia, robena z kokosoveho mlieka alebo zo suseneho kokosu, ved sa neviem rozhodnut ktoru spravim, :-)
marikafil
pre milovníkov kokosu môžu byť obe úplne super, mne sa ale skôr páči tá s kokosovým mliekom - táto verzia môže byť zaujímavá, keď pri pečení iných koláčikov zostanú bielka...ukladám do KK obidva recepty:-)
pusta
nadja, ked ja sama neviem, ktorá kokosová zmrzlina je lepšia, chutili mi obidve.
pusta
@cesminas , neviem ti odpovedať presne. záleží na tom, akú veľkú máš porcovačku zmrzliny a koľko tých kopčekov dávaš na jednu porciu na osobu. odhadom je to asi 1000ml hotovej zmrzliny.
pusta
@cesminas , hádam ešte toľko, že sme na ňu boli piati, každý mal tri veľké kopčeky a viac ako polovica celého množstva išla do mrazáku. mali sme ju viac dní.
cesminaz
@pusta dakujem za odpoved,takze ja musim urobit hned duplu...vyskusam a dam vediet ako chutila,ale istotne bude skvela :-)
pusta
@cesminas , len vyskúšaj, bude rada a ak dáš aj vedieť, ako chutilo a či si bola spokojná, tak to ma najviac poteší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia