Foto: zuzu91
Tento lososový šalát je vynikajúcou kombináciou zdraviu prospešných živín. Poľný šalát je skutočne bohatý na železo a vitamín B. Údený losos je bohatý na Zobraziť celý popisTento lososový šalát je vynikajúcou kombináciou zdraviu prospešných živín. Poľný šalát je skutočne bohatý na železo a vitamín B. Údený losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a varené vajíčko je zase zdrojom proteínov. Jablčný ocot je prospešný pre znižovanie cholesterolu, je vhodný pri diéte a taktiež napomáha nášmu tráveniu. Vynikajúcou prísadou je aj ľanový olej, ktorý je spomedzi všetkých tukov na trhu práve ten najzdravší a pôsobí ako skvelá prevencia pred vznikom rakoviny.
porcia
príprava
Postup
-
1
Poľný šalát a paradajky dôkladne opláchneme. Cherry paradajky nakrájame na polovičky a červenú cibuľku nakrájame nadrobno. Lososa si takisto nakrájame na menšie kúsky a vmiešame do šalátu. Pridáme asi 1 polievkovú lyžicu jablčného octu a olivový olej s ľanovým olejom podľa chuti. Jemne posypeme sušeným cesnakom a šalát dôkladne premiešame.
- 2
Servírujeme s vajíčkom ktoré prekrojíme na polovicu a s kúskom špaldovej bagety na zasýtenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu