Jarný lososový šalát

zuzu91 - fotkazuzu91, 7. apríla 2016
Jarný lososový šalát
Foto: zuzu91

Tento lososový šalát je vynikajúcou kombináciou zdraviu prospešných živín. Poľný šalát je skutočne bohatý na železo a vitamín B. Údený losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a varené vajíčko je zase zdrojom proteínov. Jablčný ocot je prospešný pre znižovanie cholesterolu, je vhodný pri diéte a taktiež napomáha nášmu tráveniu. Vynikajúcou prísadou je aj ľanový olej, ktorý je spomedzi všetkých tukov na trhu práve ten najzdravší a pôsobí ako skvelá prevencia pred vznikom rakoviny.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

50 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Poľný šalát a paradajky dôkladne opláchneme. Cherry paradajky nakrájame na polovičky a červenú cibuľku nakrájame nadrobno. Lososa si takisto nakrájame na menšie kúsky a vmiešame do šalátu. Pridáme asi 1 polievkovú lyžicu jablčného octu a olivový olej s ľanovým olejom podľa chuti. Jemne posypeme sušeným cesnakom a šalát dôkladne premiešame.

  2. 2

    Servírujeme s vajíčkom ktoré prekrojíme na polovicu a s kúskom špaldovej bagety na zasýtenie.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: