
Tvarohové pampúšky
Recept mám od mojej maminky, je jednoduchý, lacný, vhodný na fašiangové obdobie. Rada ho...

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...

Sviatoční ježkovia
Nápad mám od svojej kamošky , ja som robila vždy len rožky, z lístkového cesta, rôzne...

Syrový šalát s cestovinami
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Zlejem ich, vmiešame do nich lyžicu bazalkového pesta a necháme...

Vegetariánsky obed jedna báseň
Inspirovala jsem se na vegan. sk webu a po určité úpravě do mých chutí sdílím. Jsem...

Bezlepkové mrkváče
Mrkvu nastruhajte na jemno do misy, pridajte muku a maslo nakrajane na male kusky.

Platýs, morský vlk a krevety
Dnes bol obed príliš dietny, tak som musela večeru vylepšiť.

Bratislavské rožky
Neviem kto je autorom receptu. Dostala som ho od jednej známej. Nedávno si niektoi ťažkal...

Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...

Vajíčka v očistci – shakshuka
… alias v „purgatóriu“ (Eggs in Purgatory); tak k tomuto poetickému prekladu som dospel pri bádaní využitia...

Jabĺčkové kvietky
Milí "varecháči", doteraz som z Vašich receptov len čerpala, a teraz by som chcela niečím...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Zemiaková trojhubová pre drevorubačov
Sýta domáca polievka bola, je o ostane vždy základom v slovenskej kuchyni. Túto zásadu sa...

Domáce bonbóny
Bonbóniky sa nepečú a sú pre mslné jazýčky ako stvorené. Majú výbornú chuť. Potešia nielen...

Zvitok so sladkou slivkovou omáčkou
Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárskej knihy, s úpravami. Svitky by mali byť tradičné...

Jablkový koláč so smotanovou plnkou
Jablká sú veľmi aktuálne na toto jesenné obdobie, odporúčam vám upiecť tento výborný koláčik, ktorý...

Bábovka zo zvyškov vianočného pečiva
Ostalo vám po sviatkoch drobné pečivo, ktoré už nikto nechce jesť? Urobte z neho nadýchanú bábovku!...

Syrové pagáče
Všetko spolu spracujeme, vyvaľkáme a povykrajujeme rôzne tvary, ktoré potrieme žĺtkom , posypeme drvenou...

Jablko pod snehom
Jablká očistíme a vykrojíme jadrovníky. V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme citrónovú šťavu a jablká...

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Teplý salát z brambor a červené cibule
Miluji saláty a pořád vymýšlím jiné. Některé si někde přečtu, něco si zapamatuji, něco...

Rajčinová polievka s bezlepkovými krutónmi
Rýchla, zasýti a chutí dospelým aj deťom. Dobrá rajčinová polievka je jedlo, ktorému len málokto povie nie....

Diabolské plátky
Mäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň...

Paprika čerstvá plnená a zapečená
Mal som chuť na dusené papriky s vajcom, alebo niečo také. Tak som si upiekol...