Medfouna fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 19. júna 2011

...je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín... pripravil som ho aj podľa receptu Simona Kinga a Davida Zobraziť celý popis...je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín... pripravil som ho aj podľa receptu Simona Kinga a Davida Myersa z programu "Gurmáni na cestách"...

40 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
100 g rozmixovaný
1 PL
450 ml
1 KL
1 KL
1-2 KL
100 ml vlažné
Mäsová plnka:
400 g
1 ks
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    ...z mlieka, medu a droždia som si pripravil kvások. Preosial som múku, všetko som odvážil, pomeral, rozmixoval a potom som už nechal pracovať robot. Vypracované, pomúčené cesto som nechal odpočívať a kysnúť pod utierkou asi 46 minút...

    Medfouna (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...pokiaľ cesto kyslo, tak som si pripravil mäsovú náplň. Všetky suroviny som spojil a odložil do chladničky. Použil som asi dve lyžice zelerovej vňate a menej petržlenovej...

    Medfouna (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...cesto som rozdelil na 10 dielov, 6 menších bochníčkov na marocký chlieb a 4 trošku väčšie na plnenie. Poďme najskôr na plnený chlieb... cesto som rozvaľkal na 4 rovnaké (ani zďaleka neboli úplne rovnaké :-)) okrúhle placky asi ako väčší tanier. Na spodnú som dal polovicu mäsovej plnky, asi 2 cm od okraja som nechal priestor na prekrytie cesta. Natrel som to dookola vodou a priklopil vrchné cesto...popritláčal som, potrel bielkom a posypal sezamom, potom som spravil ešte jeden...

    Medfouna (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...marocký chlieb... 6 menších pochníčkov som vyvaľkal asi na 0,5cm, tiež som ich natrel bielkom a posypal sezamom... áno nemýlite sa, sú tu len 4, zvyšné sú na inom plechu, nechal som ich asi 20 minút podkysnúť a predhrial som si rúru na 180°C...

    Medfouna (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...asi po 40 minútach boli takéto, nechal som ich vychladnúť na mriežke...

    Medfouna (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...plnený chlieb sa ešte chvíľku dopekal, sledoval som ho jedným okom. Potom som ho tiež vybral a nechal trošku vychladnúť na mriežke, ozaj skoro som zabudol...keď som ich vybral z rúry, natrel som ich studenou, slanou vodou. Potom som ho nakrájal ako pizzu...

    Medfouna (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...chutilo to ako dobrý, chlebový hamburger :-)... cesto môže byť kľudne aj hrubšie ako to moje...dobrú chuť :-)

    Medfouna (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
...no teda.Si veľmi flexibilný a šikovný.Klobúk dole.Patri ti výhra.Držím palec.
evusik
tak toto je presne podľa mojej chuti... krásne to vyzerá :-)
andys
Vyzerá to výborne a ani nie veľmi zložito, určite vyskúšam. recept už putuje do KK - do receptov Pre mojich chlapov, keď hovoríš, že je to ako hamburger ;)
jamarlen
naozaj len toľko času na prípravu:)))? to si sa musel pekne zvŕtať....
enerrgizer
ďakujem... @3sandra3 ...keď vojdem k mäsiarovi, nevidím surové mäso, ale ja ho vidím už naservírované na tanieri, to isté pri zelenine a potom už len dokúpim, čo ešte potrebujem :-) @jamarlen 15 minút váženie surovín na cesto a mixovanie cícera, 8 minút mäsová plnka (mäso som mal pomleté), 16 minút spracovanie cesta a naplnenie,
1 minúta nakrájanie :-)
babav
Niet co dodat,iba dalsiu pochvalu! Vsetky tvoje recepty
@enerrgizer su jedinecne ,tieto marocke ti este vylepsuju ....
reputaciu na Vareche;-)
janaalizibolenova
nieco podobne sa robi aj u nas, len s tym rozdielom, ze plnime uz hotovy chlebik, ale je to mnamka! vacsina arabskych receptov je prplacka na pol dna, klobuk dole, ze ako chlap, bez urazky, si davas zalezat na vareni takehoto typu....
janger
Ozaj paradne! Kvasnic si dal kolko? 1 balenie?
zuzickaaa1
no zozala som velky uspech:)) len humus mi nevysiel tak dobre ako tebe na sutazi:)
tasnim
vyzera to super, urcite vyskusam..dnes alebo zajtra..len by ma zaujimalo, ten cicer tam ide suchy, alebo namoceny...predvareny? dakujem
tasnim
vyzera to super, urcite vyskusam..dnes alebo zajtra..len by ma zaujimalo, ten cicer tam ide suchy, alebo namoceny...predvareny? dakujem
enerrgizer
cicer som mal z plechovky... ospravedlňujem sa, skôr som odpovedať nestihol :-)
babi
Práve som objavila tento tvoj skvelý recept. Veľmi ma potešil. Takéto niečo som jedla v Kuwajte a bolo to neskutočne dobré. Musím tento tvoj recept vyskúšať a potom uvidím či to má takú chuť, ale na pohľad to vyzerá podobne.
alena45
stále sa bojím robiť mäsové plnky zo surového mäsa, fakt sa za 40 minút urobí ? Veď hovädzie zvyknem dusiť aj tri hodiny. No ale vyzerá to fakt super. Keďže je to marocké, skúsila by som morčacie mäso. Vadilo by to ? Maroko x morka - majú k sebe bližšie...
tasnim
dakujem za odpoved..takze cicer z plechovky ..hmm super aspon nemusim liezt na skrinu po mixer ;) dakujem
tasnim
dakujem za odpoved..takze cicer z plechovky ..hmm super aspon nemusim liezt na skrinu po mixer ;) dakujem
enerrgizer
@babi napíš potom, ako chutilo @alenka mäsa sa nemusíš báť, je pomleté a v tenkej vrstve, robil som aj z kuracieho, ale nebolo to ono :-) morčacie kľudne skús a napíš, či chutilo... @tasnim stačí popučiť vidličkou...
janajka
no, včera som vyskúšala tento skvelý recept - vďaka za neho. Príprava nebola zložitá a chutilo to výborne ;)