Shrekova polievka

diabambulka - fotkadiabambulka, 29. apríla 2013

A prečo práve Shrekova? To je veľmi jednoduché, je zelená rovnako ako známa rozprávková postavička Shrek a je to obľúbená postavička môjho staršieho synčeka Zobraziť celý popisA prečo práve Shrekova? To je veľmi jednoduché, je zelená rovnako ako známa rozprávková postavička Shrek a je to obľúbená postavička môjho staršieho synčeka a keby som mu povedala pri otázke aká bude dnes polievočka? : ,, špenátová,, asi by som nemala úspech a tak som si to obalila do krajšieho názvu, dostala som pochvalu a mám ju variť častejšie :-)))

4
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2-3 strúčiky
1 PL
1 PL
1 ks
podľa potreby
Ďalšie suroviny :




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na menšie kocky a strúčiky cesnaku na plátky . Spolu orestujeme na masle a troške oleja. Pridáme špenát, premiešame a restujeme. Zalejeme vodou, osolíme a chvíľku povaríme. Zahustíme zátrepkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním hladkej múky a smotany. Podávame s chrumkavým pečivom.

  2. 2

    Príloha : Staršie rožky, alebo žemle nakrájame, potrieme z jednej strany maslo a posypeme bazalkou. Uložíme na plech a pri teplote 200 °C pečieme do chrumkava.

  3. 3

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

ancicka
Dobré názvy vymýšľaš pre tie tvoje polievočky.ja si na takú polevočku počkám teraz už z nového.Už mám ho poschádzaný,dúfam,že raz-dva vyrastie.Ten starý už som vyhodila ny skrmenie pre zvieratka,hoci som ho mala v dvoch kelimkoch.Vyzera parádne ,tá polievočka.
stefanm
...ten tvoj úvod mi pripomenul , že naše deti začali "neodmietať " špenátový prívarok až keď sme ho začali volať "kivi prívarok" . :) a šťavu z kyslej kapusty s cesnakom , čo sme im podávali po lyžičkách keď boli prechladené , zobrali len vtedy keď sme to nazvali "kapustový džúsik" !!! Podľa toho , že ako prílohu k tejto polievke pridávaš dochrumkava opečené staršie pečivo , tipujem že máš detí staršie ako tri roky a manžela mladšieho ako sedemdesiat !!! :)
diabambulka
@stacy77777 ďakujem
@ancicka jój ty si šikovná a určite tvoja záhradka je krásna, teraz svieti konečne slniečko a rastlinky všetky môžu rásť, ja bývam síce v byte, ale už sa nemôžem dočkať kedy dám na blakón paradajky a jahody :-))) manžel sa mi smeje, že keby sme mali balkón čo i len o pol metra väčší tak taam nasadím aj zemiaky :-)))
@stefanm ve2mi si ma pobavil tvojim komentíkom... a tiež ste boli veľmi kreatívny, kivi prívarok alebo kapustičkový džúsik sú super názvy určite sa aj u nás doma udomácnia ďakujem za tip :-)Áno a tá príloha máš pravdu manžel má o polovicu menej ako sedemdesiat a starší špunt má 5 rokov, najmladší jeden rok a 4 zuby :-) vrátim sa späť k tej prílohe, tak ju majú radi, krutóny na hociaký spôsob že to vyjedajú z misky ako chrumky, aj samé tak im to chutí :-))
marianne
ze shrekova:-)) dobree,vyborny napad ako podnietet male deticky spapat nieco zelene a spenat ...ten nazov odkukam @diabambulka ,odteraz ked bude vela zeleneho na tanieri,poviem Shrekov recept:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia