Foto: cesminaz
Sú skvelé samotné,alebo ako príloha..
porcií
príprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a na hrubšie nastrúhame.Čerstvú mätu listy aj mladé stonky,nakrájame na menšie a pridáme k zemiakom.Cesnak tiež nastrúhame na jemno k zemiakom.V druhej mise si zmiešame 2 vajcia,muku,mlieko,sol a sušenú mätu..dobre premiešame a nalejeme k zemiakom...
-
2
V jednej panvici rozohrejeme olej a s velkou lyžicou kladieme po jednom mätovú masu...1PL je 1placka :-) Opečieme z oboch strán asi 4-5minut do zlatohneda a vykladáme na kuchynský papier,aby odsal prebytočný tuk.
-
3
Placky sú velmi chutné najmä ked si ich namáčate do cesnakového jogurtu,kedže mäta a cesnak skvele k sebe pasujú ;-D Ale podávať ich môžte akokoľvek,aj ako hlavné jedlo napriklad s niakou zemiakovou,alebo inou kašou.. Dobrú chuť :-)
varecha.pravda.sk/recepty/limeneza-/51979-recept.html...