Zemiakovo-baklažánové karí fotorecept

methi - fotkamethi, 16. augusta 2013
Zemiakovo-baklažánové karí (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

3 ks
3 ks
2 ks
2 ks
1/3 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
asi 150 ml
100 ml
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na oleji poprazime rimsku rascu, kurkumu a koriander. Pridame nakrajanu cibulu a opekame, kym nie je makka. Dalej pridame nakrajanu paradajku a opekame, az kym sa nerozpadava.

    Zemiakovo-baklažánové karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibulovu zmes nechame trochu vychladnut a rozmixujeme s trochou vody (asi 50ml). Vymixovanu omacku dame naspat do hrnca, pridame nakrajane zemiaky a baklazany. Pridame vodu...

    Zemiakovo-baklažánové karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... kokosove mlieko, garam masala, osolime.

    Zemiakovo-baklažánové karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omacku privedieme do varu, ohen zmiernime a zakryte varime domakka. Zemiaky kari pekne zahustia a zostane kremove.

    Zemiakovo-baklažánové karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podavame s dusenou ryzou.

Diskusia k receptu

zinnajdha
keďže je už vyše mesiaca celkom sucho, urodili sa nám menšie bakli... bude z nich dobrá ppnica.
zinnajdha
keďže je už vyše mesiaca celkom sucho, urodili sa nám menšie bakli... bude z nich dobrá ppnica.
lindchen
Včera som varila, výborné. Len som trošku pozmenila, namiesto uvedených korenín som dala rímsku rascu, kurkumu, zázvor a trošku čierneho korenia. Vynikajúce, ďakujem veľmi za inšpiráciu.
methi
Som rada, ze chutilo :) Aj ja dakujem za vyskusanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia