Jelení chrbát v závine so šípkovou omáčkou
Marián Čapák
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 11. februára 2022
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 11. februára 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 150 g |
|
| 2 g drvené |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 10 g |
|
| 50 g |
|
| 2 g |
|
| Šípková omáčka: | |
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Hladkú múku preosejeme, pridáme vajce, vodu, soľ, olej a vypracujeme cesto. Nemalo by sa lepiť. Cesto pomúčime, prikryjeme a necháme 1/4 hodiny odpočívať.
- 2
Jelení chrbát prudko opečieme na panvici s olejom, osolíme, okoreníme, pridáme drvené borievky a necháme vychladnúť.
- 3
V hrnci s horúcou osolenou vodou sparíme kelové listy. Do vychladnutých sparených kelových listov zabalíme jelení chrbát. Cesto rozvaľkáme a zavinieme doň jelení chrbát v kelových listoch. Závin potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme dozlatista.
- 4
Šípková omáčka: V hrnci rozpustíme maslo, opečieme na ňom nadrobno postrúhanú mrkvu, cukor a zalejeme červeným vínom. Víno necháme chvíľu vyvariť, rozmixujeme, pridáme šípkový džem a dochutíme soľou a korením.
Tiež mäsový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu