Foto: ejiku
Recept od Nigella Lawson.
2 ks
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
5 minút+20 minút minút
na 180°C °C
na 180°C °C
Suroviny
2 ks, staršie |
|
1/2 hrnčeka (250ml) |
|
2 pL |
|
1/2 hrnčeka(125ml) |
|
2 pl (koňak) |
|
1/2 hrnčeka (125ml), (3,5%) |
|
2 ks,(rozšlahaný) |
|
Postup
-
1
Croissant roztrháme na vätšie kusy.Dáme do formy na pečenie (asi 500 ml). Rúru predhrejeme na 180 ° C. Cukor s vodou v panvici karamelizujeme nemiešame (nesmie sa miešať,lebo karamel stvrdne) cca 3-5 minút. Zoberieme dole panvicu z plameňa a prydame smotanu (pozor, pretože može prskať), Bourbonovcov (koňak) a mlieko.Premiešame a pridame rozšľahané vajia. Zalejeme zmesou croissanty a necháme stáť 10 minút. Pečieme 20 minút v predhriatej rúre.
tu je origoš: translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=en&u=http://...