Karamelový croissant

ejiku - bez fotkyejiku, 16. februára 2011
Karamelový croissant
Foto: ejiku

Recept od Nigella Lawson.

2 ks
porcie
10 minút
príprava
5 minút+20 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

2 ks, staršie
1/2  hrnčeka (250ml)
2 pL
1/2 hrnčeka(125ml)
2 pl (koňak)
1/2  hrnčeka (125ml), (3,5%)
2 ks,(rozšlahaný)




Postup

  1. 1

    Croissant roztrháme na vätšie kusy.Dáme do formy na pečenie (asi 500 ml). Rúru predhrejeme na 180 ° C. Cukor s vodou v panvici karamelizujeme nemiešame (nesmie sa miešať,lebo karamel stvrdne) cca 3-5 minút. Zoberieme dole panvicu z plameňa a prydame smotanu (pozor, pretože može prskať), Bourbonovcov (koňak) a mlieko.Premiešame a pridame rozšľahané vajia. Zalejeme zmesou croissanty a necháme stáť 10 minút. Pečieme 20 minút v predhriatej rúre.

Diskusia k receptu

sovka62
Vyzerá to dobre. A akú smotanu pridať, šľahačkovú, alebo bude stačiť aj na varenie? A ešte mi, prosím ťa objasni: bourbon, alebo koňak (lebo bourbon je kukuričná whisky, ktorú ja veľmi nemusím, keď už, tak škótsku alebo írsku).
sjuz
tiež sa chystám na tento recept:), vyzerá veĺmi chutne.
evanaaa
Sjuz, prečítala som si recept v " preklade", dobre som sa nasmiala, a ten koniec....a potom omdlieť....ha ha. A tie komentáre k tomu......Ale vypadá to byť dobré, vraj jemné, krémovité. Eiku, máš to krásne zapečené, júú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia