Sacher torta (neoriginálne originálna)

gabuci - fotkagabuci, 3. februára 2012

Dnes som dostala tento recept od kolegyni a je neoriginalny lebo nie je a je originalny lebo je moj prvy :-).Je jednoduchy a rychlo Zobraziť celý popisDnes som dostala tento recept od kolegyni a je neoriginalny lebo nie je a je originalny lebo je moj prvy :-).Je jednoduchy a rychlo hotovy a prave som ho dokoncila.Foto nemam lebo som tu nova a este to neviem,tak prepacte!Ako mierku som pouzila kelimok od smotany.

30 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks  cele
1 kelimok
1 kelimok
stipka
1 kelimok
1 kelimok
2 caj.lyz.
pol kelimku
1 kelimok




Postup

  1. 1

    Vymiesala som cele vajicka,pomaly pridala jemny krystalovy cukor.

  2. 2

    Do penista vymiesanych vajicok som pridala ostatne ingrediencie a nakoniec muku,do ktorej som priala prasok do peciva.

  3. 3

    Na dno tortovej formy som dala papier na pecenie,vylial som do nej cesto a vlozola do vyhriateh rury.Piekla som pri 170 stupnoch asi 40 minut.

  4. 4

    Po upeceni a vychladnuti som tortu rozkrojila na polovicu,natrela dzemom a spojila.Vrch torty som tiez potrela dzemom.Nakoniec som pouzila hotovu polevu,u nas dostat polevu na sacher tortu.Bolo ju treba len na 10 min.postavit neotvorenu s kelimkom do horucej vody a mohla som ju vyliat na tortu.

  5. 5

    Kedze som tuto tortu piekla pre syna,ktory ma zajtra narodeniny nemohla som ju ochutnat,dufam len,ze bude dobra :-).Mam aj slahacku,ktoru kazdy kusok prizdobim.

Diskusia k receptu

marijanka712
receptúra je zvláštna pozastavila som sa na množstve kakaa až 1 kelinok nie je toho trocha veľa nestiahne to velmi cesto pri pečení , viem že sacher je čokoládová torta, ale až tak veľa kakaa potvrd či si sa nezmýlila, lebo rada by som ju upiekla vypadá dobrý rp.
afataga
@marijanka ja si myslim, ze prave preto tam ide viac prasku do peciva,
ale tiez sa asi nic nestane ked sa da toho kakaa menej
marijanka712
pochopila som len , preto som sa divila, lebo ked robím rovnakými ingredienciami piškotu bielu a s kakakom ta sa trocha stiahne a preto sa obávam aký vysledok vylezie z pece či sa mi to velmi nestiahne , ale si ma presvädčila dakujem
marijanka712
@gabuci vitaj medzi nami teraz som zistila, že si nová fotografiu musíš najskôr zmenšiť ked chceš , aby ti ju načítalo a tam v recepte kde máš napísané pridaj fotografiu klikneš a načíta sa ti možnosť výberu a potom si ju najdeš klikneš na ňu dvakrát a potvrdíš a načíta sa ti do rp. iste ti ktorá kolvek poradím len sa pýtaj čo nevieš....receptíkz sú krajšie a lákavejšie ked je tam aj foto.
kimika
Tak ja koláčiky na kelímky milujem (aj na hrnčeky) :))) a tvoj na 100% vyskúšam. Už je v KK :) Vďaka za recept!
marta5
Určite vyskúšam -rýchly a iste chuťovo perfektný.
coldbery
Určite je to výborna torta...ale tiež sa mi nepozdáva to kakao....čakám na nejaké vyjadrenie " Gabuci,, a potom ho tiež skúsim urobiť....
sacherovu tortu zbožňujem...♥
gabuci
dakujem za komentare!!!! aj Marijanke za privitanie!!!!torta sa mivydarila a mala uspech!!!!bola trochu nizsia nez som si predstavila,ale to preto ,lebo som mala velku formu s priemerom 28 cm,lepsia je s pr.22 cm,kelimok boll od 250 ml smotany,vyskusajte,bola naozaj vyborna,samozrejme so slahackou :-)
gabuci
a to kakao,myslim,ze ho nebolo vela,treba len mensiu formu,bola vazne dobra,Marijanka ,dik za radu s fotkami,budem sa to musiet naucit:-)
gabuci
nestihla somale teraz napravujem chybu:torta bola vyborna,len sa tak zaprasilo po nej,nabuduce ju urobim do mensej formy,aby bola vyssia,aj ked treba dodat,ze ani v rak.nie je vysoka,takze mozete pokojne dat cely kelimok kakaa :-)
marianna76
parádny... hneď ráno začínam... aj so synom, mali sme tiež takúto dakde na výstrižku, len sa stratila... tak bude potešený, dík....
reulik
je to super recept.Sama som ho vyskušala. a bol vyborny.
afataga
dnes som piekla tvoj kolac, teda ja som to dala na maly plech, mala som chut na nejaky hnedy a rychly :-), chutovo je velmi dobry, podobny mojej "sacherke"  varecha.pravda.sk/recepty/torta-a-la-sacher-fotorecept/30...
len trochu sa mi zdal suchy, tak ma napadlo, ze dat do cesta miesto kyslej slahackovu smotanu, alebo dat pol kelimka kavy s rumom, miesto oleja som dala maslo, doporucujem pre takych, co chcu mat kolac rychlo v rure, trvalo to asi 15 min.:

afataga
vrtalo mi v hlave, preco bol taky suchy, dnes som skusila znova, dala som len 2 PL kakaa, maslo miesto oleja a kokos miesto orechov, jasne, ze ina chut, ale vyborny stavnaty kolac, nedavala som uz polevu, len do cesta 2 KL citrusoveho dzemu









SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia