Kuracie prsia v jogurtovo-syrovej perinke
Toto je naš stary a velmi oblúbený recept, lebo je nenáročný a velmi jednoduchý. Používam...
Piškótový zákusok
Na tento zákusok si ma získala moja svokra. Je to jednoduchý recept na výbornú maškrtku.
Mäsové veže pod perinou
Tento recept kedysi dávali v istej TV relácii A objavil sa aj tu, ale ja som...
Môj cheescake
Viem, že je tu už veľa cheescake-ov, ale zatiaľ ten môj odskúšaný a mnou upravený...
Krabia nátierka
Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou....
Pečienková lekcia
Toto jedlo ma prekvapilo. Pravdupovediac, poriadne som ho podcenila. Keď som po prvýkrát videla...
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou, je veľmi jednoduchá, lacná, rýchla a chutná záležitosť...
Orechová torta s džemom a bielou čokoládou
Veľmi chutný dezertík! Použila som 25 cm tortovú formu s otvárateľným obvodom.
Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...
Kefírové jablkové lievance s krupicou
Ošúpané jablká nastrúham na stredných (nie veľkých) očkách a drevenou vareškou premiešam s krupicou. Pridám soľ,...
Kukuricová nátierka
Myslím že recept som videla na nejakom televíznom kanáli a keďže mám držať diétu tak som to...
Pestrý zeleninový tanier
Zeleninu podľa potreby uvaríme, najlepšie každú extra, aby sme dodržali rozdielny čas varenia. Necháme...
Kačacie prsia so šípkovým demi glace a tekvicovým pyré
Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, recept je z kategórie jednoduchších. Treba len...
Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...
Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...
Cestoviny s baby bocconcini, bazalkovým pestom a píniovými orieškami
Jednoduché a chutné. Bocconcini = malé mozarella syry
Kurča na kyslej kapuste
Máme radi všetko, čo sa týka kuracieho mäska a na rôzne spôsoby... takto urobené kura som jedla...
Cranberry relish - Brusnicová príloha k mäsu
Keď sme prišli do USA, manželova kolegyňa Indka nás pozvala na večeru z príležitosti Thanksgiving day...
Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...
Kurgul - kostnatý guľáš
Toto je taká variácia na guľášik, veď guľáš je typické improvizačné jedlo, ktoré sa nemôže variť presne...
Battenberg po slovensky
Battenberg je pôvodne britská špecialita. Jeho pôvod sa traduje na rok 1884, keď si pravnučka...
Raňajkový slaný koláč
Dnes som robila na želanie manželovi slaný koláč, ktorý mu robievala jeho mamička.
Plnené kapustové listy s guľkami
toto je dlo veľmi obľubujem a preto sa oň s vami podelím. Tu u nás je to...
Zemiaková pochúťka
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a postrúhame. Primiešame vajcia, mlieko, papriku a soľ...
Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju...
Plnené rožky
Najprv si pripravíme kvasok-všetko zmiešame, prikryjeme a nechame pri izbovej teplote asi 3-4 hodiny, alebo cez noc...
Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN
V tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu...