Bravčová panenka v cesnakovom fáši

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 15. marca 2016
Bravčová panenka v cesnakovom fáši
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
14 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
400 ml
4 plátky (taliansky chlieb)
8 strúčikov
20 g
3 ks
Pyré:
640 g
200 g
40 g
40 g
Šalát:
120 g
120 g
6 PL
3 PL
200 g
40 ml




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme, okoreníme. Zvyšky zomelieme, pridáme soľ, cesnak, smotanu, žĺtky a vymiešame do jemného fášu. Plátky bieleho chleba tramezzino rozložíme na fóliu, potrieme pripraveným fášom.

  2. 2

    Zelenú fazuľku a porciu panenky rovnomerne naukladáme a pomocou fólie stočíme do valca. Na suchej panvici ich opečieme z každej strany, vyberieme a dáme piecť do rúry, ktorú predhrejeme na 180 °C. Pečieme asi 14 minút. Po upečení necháme štyri minúty postáť, potom ju šikmým rezom prerežeme. Panenka musí byť krásne ružová.

  3. 3

    Chrenovo–zemiaková kaša: Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme v osolenej vode. Mäkké scedíme a vyšľaháme jemné pyré, pridaním horúceho mlieka, masla a čerstvého nastrúhaného chrenu. Podávame s blanšírovaným ružičkovým kelom a so šalátom z červenej cibule: Červenú cibuľu a červenú kapustu nakrájame, osolíme a necháme 5 minút odstáť. Pridáme ostatné suroviny a hotový šalát necháme odstáť v chladničke minimálne hodinu.

Diskusia k receptu

jjanosik
Hladam i slovenskom slovniku a neviem najst co znamena fasi . Bude to cosi pomlete ako fasirka?
redakcia
@Jjanosik (23.3.2016 14:28)

Fáš je obvykle velmi najemno rozkutrovane (rozmixovane) maso. V tomto recepte je fáš pripraveny zo zvyskov bravcovej panenky (2. veta v bode 1 pracovneho postupu).