Bravčová panenka v cesnakovom fáši
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 15. marca 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
400 ml |
|
4 plátky (taliansky chlieb) |
|
8 strúčikov |
|
20 g |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
Pyré: | |
640 g |
|
200 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
|
|
|
|
Šalát: | |
120 g |
|
120 g |
|
6 PL |
|
3 PL |
|
200 g |
|
40 ml |
|
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme, okoreníme. Zvyšky zomelieme, pridáme soľ, cesnak, smotanu, žĺtky a vymiešame do jemného fášu. Plátky bieleho chleba tramezzino rozložíme na fóliu, potrieme pripraveným fášom.
- 2
Zelenú fazuľku a porciu panenky rovnomerne naukladáme a pomocou fólie stočíme do valca. Na suchej panvici ich opečieme z každej strany, vyberieme a dáme piecť do rúry, ktorú predhrejeme na 180 °C. Pečieme asi 14 minút. Po upečení necháme štyri minúty postáť, potom ju šikmým rezom prerežeme. Panenka musí byť krásne ružová.
- 3
Chrenovo–zemiaková kaša: Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme v osolenej vode. Mäkké scedíme a vyšľaháme jemné pyré, pridaním horúceho mlieka, masla a čerstvého nastrúhaného chrenu. Podávame s blanšírovaným ružičkovým kelom a so šalátom z červenej cibule: Červenú cibuľu a červenú kapustu nakrájame, osolíme a necháme 5 minút odstáť. Pridáme ostatné suroviny a hotový šalát necháme odstáť v chladničke minimálne hodinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fáš je obvykle velmi najemno rozkutrovane (rozmixovane) maso. V tomto recepte je fáš pripraveny zo zvyskov bravcovej panenky (2. veta v bode 1 pracovneho postupu).