Foto: tinca
Stará klasika, ktorá vždy pochutí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové pliecko si pokrájame na úhľadné kocky a očistíme cibuľu a cesnak, ktoré tiež pokrájame na kocky. Na oleji si orestujeme cibuľu do sklovita, potom pridáme cesnak, papriku mletú a údenú, mäso, rascu a paprikovú pastu. Táto nemusí byť, ale ja mám rada mierne pikant, tak dávam. Mäso osolíme a restujeme kým sa nezatiahne. Podlejeme vodou cca 2,5 dcl a udusíme takmer do mäkka. Ja som robila v tlakovom hrnci 1/2 hodinu.
- 2
Kým sa nám robí mäso pripravíme si v smotane zátrepku. Keď je mäso mäkké, pridáme do kuchty kapustu a bobkový list, varíme ešte 10 minút na stupni zelenina.
- 3
Chcem vám poradiť výbornú kapustu s vínom, ktorú dostať v Lidli /cena cca 1 euro/. Tu je na obr.
- 4
Je chuťovo výborná, krásne na drobno nakrájaná, bez hlúbov, proste lepšiu nepoznám, okrem teda doma naloženej. A takto vyzerá po otvorení.
- 5
Do mäsovo-kapustového základu vylejeme šľahačkovú zátrepku, prevaríme a dochutíme cukrom. Kyslá je akurát. Ja pridávam pol na pol hnedý cukor a kryštál, môže byť len kryštál. Mne chutí so sľahačkovou smotanou, ale môžete si dať ako ste zvyknutí.
- 6
Naparíme si knedľu, ja už ináč nerobím len v mikrovlnke, v mikroténovom sáčku na 3 stupni 1 minútu.
- 7
Tak teda "Dobrú chuť!"
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jedlo ani soliť ani koreniť veru máš pravdu super stará klasika
@tinca , urobila si mi veľkú chuť!!!