Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo fotorecept
Foto: pusta
Ide o pomerne jednoduché, rýchle a veľmi chutné predjedlo, výborné aj ako letné pohostenie, na ktoré pridávam recept.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Umyla som baklažán a cuketu, osušila papierovou kuchynskou utierkou a odkrojila som im oba konce.
-
2
Cuketu som po dĺžke pokrájala pomocou škrabky na zeleninu na dlhé tenké pásy,...
-
3
... baklažán som prekrojila po dĺžke na polovicu potom znovu na polovicu a tú asi na 1 cm široké časti, čím mi vznikli štvrtinky kolieska.
-
4
Cuketu i baklažán som osolila a nechala som ich vypotiť, potom som ich vyutierala kuchynskou papierovou utierkou do sucha.
-
5
Červenú cibuľu som pokrájala priečne na polkolieska.
-
6
Na taniere som si pripravila cuketu, baklažán a cibuľu.
-
7
Na pás z cukety som položila na polovicu preložený plátok prosciutto crudo, medzi dva kúsky baklažánu som dala plátok červenej cibule, naplnený baklažán som položila na jeden koniec pripraveného pásu, od tohto konca počnúc som ho zarolovala som ho do závitku, postupne som spravila všetky závitky...
-
8
...ktoré som zaistila prepichnutím špáradlami, aby sa neroztočili a držali pekne spolu.
-
9
Pripravené závitky som vložila do pekáčika s olejom,...
-
10
...piekla som ich 15 minút v trúbe pri teplote 180 stupňov C.
-
11
Vybrala som špáradlá a podávala som ich teplé s čerstvým domácim pečivom, je to mimoriadne chutné ľahké letné predjedlo a výborné pohostenie pre návštevy.
verém, že by si si dala.
dakujem za pochvalu.
je mi jedno, čo chutí tebe.
obchody v Nitrianskom Právne ti neidú ako chceš, bankrot na obzore...
musíš sa lepšie starať DDDDD
urob to isté.
Prajem ti pekný deň.
neber to v zlom.
presne tak, máš pravdu :-) hlavne, že to nikto z nich nerobil ešte a nemá ani len predstavu, ako to má vo finále vyzerať. :-)
a najmä neochutnal - ale bude múúúdry a mudrovať.
hllavne, že mi radia, čo som mala a ako som mala, neide o studené predjedlo, ale o pečené.
ani upečené placky nie sú svetlo - zelenej farby z nastrúhanej cukety, a baklažán je sýto - fialový už v surovom stave, tenký plátok prosciutto crudo tiež bude tmavší, ked sa upečie, ako aj ostatné... nie je to ani náhodou spálené, má to byť chutne chrumkavé a také to aj je.
som rada, že sa ti recept páči, je to fantasticky chutné predjedlo, tak ako vravíš.
dakujem za uznanie, pekné hodnotenie, ako aj 5****
P.S.: Iných kritizuješ za gramatiku a sama napíšeš "neidu".
tak to tvoje HA-HA-Ha tiež svedčí o tebe.
vieš kedy som ja skončila školu? jazyk sa mení a také ľahké ty nevieš. pán Čermák, už lepšiu prkotinu si si nevedel vymyslieť, typické pre teba DDDDD HA-HA-HA venuj sa ty radšej svojej firmičke, je hodnotená málo - len na tri hviezdičky a evidentne neprospieva, aby si zase nezbankrotoval. :-)))
však vieš, kto sa smeje naposledy...
som rada, že sa ti môj receptík páči, presne tak, nejaké kanapky k tomu. ty si veľmi kreatívna kuchárka.
aj my sme mali toto chutné predjedlo s kvalitným suchým Chardonnay v milej malej príjemnej spoločnosti :-)))
mali sme vzácnu návštevu, tak veľmi im chutilo, že si aj recept vypýtali, bolo to pekné posedenie.
dakujem za ti za pekné hodnotenie, za uznanie, tvoj názor si veľmi vážim.
Neviem kedy si skončila školu, no asi v časoch "píš ako počuješ", lebo aj keď sa jazyk mení, nikdy sa nepísalo "neide".
nič ti vysvetľovať nemusím a ani nemienim.
si totálne trapný a už nebudem na teba reagovať, ani keby ťa roztrhlo.
Prajem ti pekný deň :-)
ty mne ublížiť nedokážeš, nemáš na to :-)
nemienim sa s tebou hádať, ty mi za to nestojíš, to by si musel mať naviac a to veru nemáš :-)))
čo som povedala, to platí.
ja som s milostivým pánom skončila úplne, neboj :-)
som rada, že sa ti môj receptík páči, a poteší ma. ak toto predjedlo naservíruješ svojej milej spoločnosti, potom poprosím, kebx si dala vedieť, ako chutilo.
ja tie hviezdičky nepočítam, nioe sú smerodatné.
dakujem za ocenenie, ja viem, že ty si mi tých 5* skutočne dala a to mi stačí :-)
samozrejme, že každý vidí to, čo chce... neboj, neriešim agentov -provokatérov - výstižný názov si im dala :-)))))
mne teda žily netrhajú, len sami sebe. sú mi ukradnutí, vieš, kde ich mám...
to ja viem, že exhibícia bude stále DDDDD
dakujem ti za uznannie i 5*****
Ty si ma vyvzala cez TS, ja sa pýtam verejne Teba, aj ostatných varechačov .Som verejne vyhlásená za nesvojprávnu? Ak o tom niekto niečo vie pekne prosím nech mi to oznámi . Neviem, akým právom @pusta určuje, kto jej môže písať komentár a kto nie? @pusta , dám Ti jednu radu. Pod každým receptom napíš, že si prosíš len a len kladné hodnotenie, lebo v opačnom prípade budeš bezcitne urážať .
Predpokladám že ani ty asi nie si Peter neviem aký a bohužial hnev na neho začala hádzať na nás.... Naozaj netreba doktora.. ?
oni vždy budú niečo riešiť DDDDDD
ja ich komentáre vôbec nečítam, ked uvidím ich nick, nech sa vykecávajú do sýtosti :-)))
pomýlili si varechu.sk s diskusným krúžkom, recept pridať nevedia, tak diskutujú o hlúpostiach a na viac ani nemajú. :-)
tvoj názor ma úprimne teší, som rada, že moje recepty sú podľa teba skvelé a že sa rada necháš inšpirovať a že ty si rada, že som na vareche. :-)
je to pre mňa česť, zaväzuje ma ti k dalším dobrým receptom.
dakujem ti za krásne hodnotenie.