Bezlepkový ovocný koláč
Bezlepkový ovocný koláč

Obrátená pohánková torta s ovocím bez lepku

novalim - fotkanovalim, 14. augusta 2022. Komerčný recept.
Obrátená pohánková torta s ovocím bez lepku
Foto: novalim

Náš dnešný recept na obrátenú pohánkovú tortu bez lepku vás úplne očarí. Je jednoduchá, efektná a chutí dospelým i deťom. Jemná oriešková chuť Zobraziť celý popisNáš dnešný recept na obrátenú pohánkovú tortu bez lepku vás úplne očarí. Je jednoduchá, efektná a chutí dospelým i deťom. Jemná oriešková chuť pohánky v kombinácii s čerstvým sviežim ovocím vám zaručí úspech na každej párty. Hotová je ani nie za hodinku a vy si môžete dopriať viac času s rodinou alebo priateľmi.
Zdroj: www.novalim.sk

8-10
porcií
55 minút
príprava
35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

3/4 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml)
1/4 hrnčeka
1 hrnček (maliny, ríbezle, čučoriedky, černice...)
3/4 hrnčeka (môže byť aj vegánske)
1/2 hrnčeka
2 ks
1 bal.
Na ozdobu:
 (lístky)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Na prípravu torty sme použili hrnček s objemom 250 ml. Ovocie umyjeme a necháme dobre odkvapkať alebo osušíme papierovým obrúskom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, ovocie vysypeme na dno formy a rovnomerne rozložíme.

  2. 2

    V mise vyšľaháme vajíčka s trstinovým cukrom a s mierne roztopeným (nie prevretým ani horúcim) maslom na jemnú nadýchanú penu. Prisypeme preosiate múky, kypriaci prášok a trochu nastrúhanej citrónovej kôry. Všetko spolu dobre premiešame gumenou varechou.

  3. 3

    Hotové cesto vylejeme do formy na pripravené ovocie a uhladíme stierkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na približne 35-40 minút. Urobíme test špajľou. Ak vyjde z koláča suchá, je hotový.

  4. 4

    Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom otočíme hore dnom. Opatrne odstránime formu a papier na pečenie. Ozdobíme ovocím a lístkami mäty. Pred podávaním ešte poprášime práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, suroviny i foto. Povedený receptík!
haji
Rozměr formy by byl milý.