Obrátená pohánková torta s ovocím bez lepku
Foto: novalim
Náš dnešný recept na obrátenú pohánkovú tortu bez lepku vás úplne očarí. Je jednoduchá, efektná a chutí dospelým i deťom.
Jemná oriešková chuť Zobraziť celý popisNáš dnešný recept na obrátenú pohánkovú tortu bez lepku vás úplne očarí. Je jednoduchá, efektná a chutí dospelým i deťom.
Jemná oriešková chuť pohánky v kombinácii s čerstvým sviežim ovocím vám zaručí úspech na každej párty. Hotová je ani nie za
hodinku a vy si môžete dopriať viac času s rodinou alebo priateľmi.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
3/4 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml) |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 hrnček (maliny, ríbezle, čučoriedky, černice...) |
|
3/4 hrnčeka (môže byť aj vegánske) |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
|
|
Na ozdobu: | |
(lístky) |
|
|
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Na prípravu torty sme použili hrnček s objemom 250 ml. Ovocie umyjeme a necháme dobre odkvapkať alebo osušíme papierovým obrúskom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, ovocie vysypeme na dno formy a rovnomerne rozložíme.
- 2
V mise vyšľaháme vajíčka s trstinovým cukrom a s mierne roztopeným (nie prevretým ani horúcim) maslom na jemnú nadýchanú penu. Prisypeme preosiate múky, kypriaci prášok a trochu nastrúhanej citrónovej kôry. Všetko spolu dobre premiešame gumenou varechou.
- 3
Hotové cesto vylejeme do formy na pripravené ovocie a uhladíme stierkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na približne 35-40 minút. Urobíme test špajľou. Ak vyjde z koláča suchá, je hotový.
- 4
Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom otočíme hore dnom. Opatrne odstránime formu a papier na pečenie. Ozdobíme ovocím a lístkami mäty. Pred podávaním ešte poprášime práškovým cukrom.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Děkuji, jste pozorní.