Placky z ovsených vločiek

dandy51 - fotkadandy51, 26. októbra 2009

Rýchly,jednoduchý a chutný vegetariánsky recept.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
1 kocka
1 KL
250 g
3 kusy
3-4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Vodu,bujón a vegetu uvaríme,do mierne vychladnutého vývaru namočíme ovs.vločky a necháme napuchnúť.

  2. 2

    Pridáme 3 vajcia,koreniny podľa chuti a strúhanku,aby bola masa polotuhá.

  3. 3

    Na rozpálenú panvicu vytretú olejom formujeme lyžicou menšie placky a z oboch strán ich upečieme do chrumkava.

  4. 4

    Podávame so zemiakovou kašou a rôznymi šalátmi.

Diskusia k receptu

olimata
Vločky nasucho mierne opražíme, zalejeme horúcou vodou, pridáme bujónovú kocku (zeleneninovú, hovädziu, hubovú), krátko povaríme, necháme vychladnúť. Premiešame s rozšľahanými (vidličkou) vajíčkami, ochutíme, ak treba pridáme strúhanku.
Podávame so šalátom, ešte lepšie s kyslou kapiústou.
dolka1951
ahoj dandy,aj ja mam rada sem tam sojove obedy.skusila si uz sojove platky ,plnene rokfordom a obalene v trojobale.soju uvaris podla navodu,vyzmykas,rozrezes tak aby si tam mohla vlozit platok syra,nerozrezat dokonca.vysmazis a je to.podavas podla vyberu.
dandy51
Ahoj Dolka, som rada,že si zareagovala na môj komentár.Rezne robím podobne,len ja ich po rozrezaní potriem horčicou,dám plátok syru a niekedy aj koliesko vajca a potom obalím v trojobale. Unás tiež bodujú rezne v marináde a tie potom podávam s knedlou a kapustou.Potešilo ma že si z Trenčína, mám k nemu dobrý vzťah a spomienky, štyri roky som tam študovala na odevnej priemyslovke. Ahoj
turistka
Rada nahliadnem i do stránok, ktoré práve nie sú aktuálne, tak som objavila recept od@Dandy 51, ktorá sa na stránkach už neobjavuje. Zaujal ma jej recept ovsenými vločkami a tak som si ich pripravila. Sú chutné. Dala som si k tomu šalát z kyslej kapusty s mrkvou od @Elekra a zemiaky. Bol to ľahký a chutný obed.
dandy51
Ahoj turistka, dakujem za komentár. Musím ťa vyviesť z omylu,na vareche som každučký deň, len nepridávam nové recepty.Ja to sama neviem a dcéra,ktorá mi s tým pomáhala už nie je doma.Možno sa to niekedy naučím a pridám moje nové pokusy z vegetariánskej kuchyne.
turistka
Milá@dandy51 , tak to si ma potešila, že si stále tu, len pridávaj vegetariánske, to je mňam. Nezaťažujú žalúdok a to sa zíde. Nie som síce vegetariánka, ale aj mäsa moc škodí. Prajem príjemné sviatky :-)
turistka
@dandy51 , po Vianociach som nabrala kilá a naviac, keď pozriem na mäso, poviem si dosť! A nielen na mäso i sladkosti. Dnes som urobila obed podľa Tvojho receptu. Aký len bol dobrý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia