Ruské keksy - praclíky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 5. júna 2013
Ruské keksy - praclíky (fotorecept)
Foto: ancicka

Tento recept pochádza z jednej staršej kuchárskej knížky,v ktorej nieje jediný obrázok.Asi mi dá každý za pravdu,že vždy lepšie sa rozhoduje ,ked je pri Zobraziť celý popisTento recept pochádza z jednej staršej kuchárskej knížky,v ktorej nieje jediný obrázok.Asi mi dá každý za pravdu,že vždy lepšie sa rozhoduje ,ked je pri recepte aj hlavné foto.Ja rada skúšam nové a taktiež aj staré recepty.Vždy z napätím čakám na vysledok ako to vyjde.No väčšinou sa recept podarí.Takéto recepty sú nenáročné,čo sa týka súrovin,ale nenáročné aj na čas.Toto pečivko je vhodné upiecť na hociakú priležitosť.

30 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1/2 kocky
2 PL
120
1 ks
1 ks
trocha




Postup

  1. 1

    Vypracujeme vlačné cesto z úvedených surovin.

    Ruské keksy - praclíky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pomúčenej doske ho vypracujeme na hladko.

    Ruské keksy - praclíky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V pôvodnom recepte je písané,že sa ušúľajú dlhé pásiky a vytvarajú ručne pracliky.ja mám vykrájovač,tak som si to uľachčila.

    Ruské keksy - praclíky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ukladáme na pomastená plech.necháme na plechu pri izbovej teplote postáť aspoň 1 hod.a upečieme.

    Ruské keksy - praclíky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení netreba už nič robiť,sú fajné .Kto má rád sladké,tak si ich môže pocukrovať.

    Ruské keksy - praclíky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečené podľa starej knížky.

Diskusia k receptu

nadia56
@Ancicka , ja citam, ze v povodnom recepte su 2 dcl smotany - nie mlieko a 1/2 sacku prasku do peciva-nie drozdie, upravila si si recept? funguje to tak ako pises? lebo vsetky tvoje recepty su velmi dobre, preto ta otazka a chcela by som ho vyskusat, dakujem za odpoved a zelam ti pekny den:-)
izabella929
pekné keksy.-)) mám aj ja túto vykrajovačku, možno vyskúšam toto cesto....je zaujímavé...
vodnarka
Aj ja mám MÚČNIKY(M. Hajková r. vydania1983) a tento recept je (bez droždia) na strane 105, ale sú tam aj rôzne druhy praclíkov, snaď to spôsobilo zmenu v recepte....
slavka11
zaujimave. paci sa mi ze chut je neutralna a kedze ide do cesta hladka muka budu isto krehke. A toho tuku ide ozaj iba tak malicko?
ancicka
Dakujem vám za komentíky.Je to z tejto knížky,ale sú to ruské pracliky.Ja som toho mala trochu viac na robote a pri toľkej robote aj piecť a všetko fotiť,tak som sa zmýlila .Dúfam,že mi to prepáčite.
Na názve dúfam nezáleží,hlavna vec,že je recet v poriadku a že sa vydarí a bude chutiť.Ja pri mojích skúsenostiach s pečením ,viem odhadnúť či je rcp.dobrý a taktiež si v surovinách niekedy pozmením ,aby mi recept vyšiel.Dúfam a aj viem z ohlasov,čo si moje recepty skúšali,že sú všetky také,za ktoré sa nemusím hambiť.
Stane sa,že sa človek pomyli,ale na to sú komenty ,aby sa recept opravil.Ja vám dakujem za upozornenie a prajem ,aby každy liekol z láskou a potešením.Najväčšov odmenou je to,ked sa hociaký koláč zje a vtedy netreba ani chváliť.Prajem všetkým pekný deň!
radost
@ancicka
samozrejme..pri toľkej práci-ktorú si dávate pri fotoreceptoch..sa ľahko
stane chyba..nikto ti to určite nemá za zlé..už je všetko v poriadku...si veľmi šikovná..pracovitá..tvoje recepty sa mi páčia..mnohé odskúšané..alebo čakajú v poradí...veľa šťastia ti želám..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia