Foto: ancicka
Tento recept pochádza z jednej staršej kuchárskej knížky,v ktorej nieje jediný obrázok.Asi mi dá každý za pravdu,že vždy lepšie sa rozhoduje ,ked je pri Zobraziť celý popisTento recept pochádza z jednej staršej kuchárskej knížky,v ktorej nieje jediný obrázok.Asi mi dá každý za pravdu,že vždy lepšie sa rozhoduje ,ked je pri recepte aj hlavné foto.Ja rada skúšam nové a taktiež aj staré recepty.Vždy z napätím čakám na vysledok ako to vyjde.No väčšinou sa recept podarí.Takéto recepty sú nenáročné,čo sa týka súrovin,ale nenáročné aj na čas.Toto pečivko je vhodné upiecť na hociakú priležitosť.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vypracujeme vlačné cesto z úvedených surovin.
-
2
Na pomúčenej doske ho vypracujeme na hladko.
-
3
V pôvodnom recepte je písané,že sa ušúľajú dlhé pásiky a vytvarajú ručne pracliky.ja mám vykrájovač,tak som si to uľachčila.
-
4
Ukladáme na pomastená plech.necháme na plechu pri izbovej teplote postáť aspoň 1 hod.a upečieme.
-
5
Po upečení netreba už nič robiť,sú fajné .Kto má rád sladké,tak si ich môže pocukrovať.
-
6
Pečené podľa starej knížky.
Na názve dúfam nezáleží,hlavna vec,že je recet v poriadku a že sa vydarí a bude chutiť.Ja pri mojích skúsenostiach s pečením ,viem odhadnúť či je rcp.dobrý a taktiež si v surovinách niekedy pozmením ,aby mi recept vyšiel.Dúfam a aj viem z ohlasov,čo si moje recepty skúšali,že sú všetky také,za ktoré sa nemusím hambiť.
Stane sa,že sa človek pomyli,ale na to sú komenty ,aby sa recept opravil.Ja vám dakujem za upozornenie a prajem ,aby každy liekol z láskou a potešením.Najväčšov odmenou je to,ked sa hociaký koláč zje a vtedy netreba ani chváliť.Prajem všetkým pekný deň!
samozrejme..pri toľkej práci-ktorú si dávate pri fotoreceptoch..sa ľahko
stane chyba..nikto ti to určite nemá za zlé..už je všetko v poriadku...si veľmi šikovná..pracovitá..tvoje recepty sa mi páčia..mnohé odskúšané..alebo čakajú v poradí...veľa šťastia ti želám..:-)