Opekané huby s rukolovým šalátom a dresingom
Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 2. septembra 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 2. septembra 2021
Foto: Archív Nebíčko v papuľke
Suroviny
3 ks (červenkastá) |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dresing: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na panvici necháme rozpáliť olivový olej, vložíme doň celé klobúky muchotrávky ružovej, pokrájané plávky, bedle, ochutíme drvenou rascou a na plátky nakrájaným cesnakom. Osolíme, okoreníme a pomaly opekáme, podľa potreby otáčame.
- 2
Dresing: V miske zmiešame metličkou červený vínny ocot, olivový olej a dijonskú horčicu. Jemne okoreníme, osolíme až na záver.
- 3
Šalát: Listy rukoly a šalátu opatrne obalíme v pripravenom dresingu, pridáme listy bazalky a ihneď podávame. Servírujeme ako šalát na hubách poliaty výpekom z húb.
- 4
TIP: Nožičky bedlí nevyhadzujeme. Môžeme ich vysušiť, rozdrviť a dochucovať nimi omáčky a iné jedlá.
Tiež huby:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu