Opekané huby s rukolovým šalátom a dresingom

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 2. septembra 2021
Opekané huby s rukolovým šalátom a dresingom
Foto: Archív Nebíčko v papuľke

Suroviny

3 ks (červenkastá)
3 ks
3 ks
Dresing:
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na panvici necháme rozpáliť olivový olej, vložíme doň celé klobúky muchotrávky ružovej, pokrájané plávky, bedle, ochutíme drvenou rascou a na plátky nakrájaným cesnakom. Osolíme, okoreníme a pomaly opekáme, podľa potreby otáčame.

  2. 2

    Dresing: V miske zmiešame metličkou červený vínny ocot, olivový olej a dijonskú horčicu. Jemne okoreníme, osolíme až na záver.

  3. 3

    Šalát: Listy rukoly a šalátu opatrne obalíme v pripravenom dresingu, pridáme listy bazalky a ihneď podávame. Servírujeme ako šalát na hubách poliaty výpekom z húb.

  4. 4

    TIP: Nožičky bedlí nevyhadzujeme. Môžeme ich vysušiť, rozdrviť a dochucovať nimi omáčky a iné jedlá.

Diskusia k receptu

spero
muchotrávka ružová neexistuje ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia