
Kelový závitok na kuracej pečeni
kelový závitok pripravený na pare, plnený zeleninou a sójovým syrom tofu, podávaný na kuracej pečeni....

Domáce plnené tortellini s ricottou a so špenátom
Niektoré jedlá sú prosto také obľúbené, že ich doma varíme naozaj často. Určite k nim patria aj domáce plnené cestoviny....

Slaný cesnakový závin
Pripravíme si kvások z 0, 1 l mlieka, 1 ČL cukru a 1 ČL múky...

Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku
Dostala som Bio kura, vykostila som prsia a rozhodla som sa urobiť lahodné papaníčko. Naplnila...

Zapekaný patizón Oravienka
Tento patizón s hlivou a ďalšou zeleninou som "vykoumala" priamo v Zázrivej, nádhernom našom oravskom sídle...

Ohnivé oči
Na toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak...

Gazdovský pekáč
Na pekáč dáme krkovičku, na ňu plátky slaniny a plátky papriky. Podlejeme vodou a do nej rozdrvíme bujón...

Pórová polievka s drožďovými knedličkami
Očistený pór nakrájame na kolieska a orestujeme na masle. Zalejeme vínom, vývarom a smotanou...

Štedrovečerný vegetariánsky kapor
Dcérka Lucia (14) sa prepadla do vegetariánstva. Nepomáha, že jej spoza rohu radím, že...

Šalát s balkánskym syrom a mungo klíčkami
Zdravý, chutný a sýty šalát vhodný na každú príležitosť.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s bezlepkovou knedľou
Neviete čo variť? Máme pre vás opäť tip na skvelý obed bez lepku....

Lečo pre medika z Torino
Týmto receptom sa pripájam k „Varecha-rkám“, ktoré na niektoré jedlá reagujú svojsky = tak toto môžem...

Jablkovo-makový koláč
Jednoduchá chutná dobrota pre všetky vekové kategórie upečená podľa starého hrnčekového receptu. Použila som domáce zásoby...

Rigó Jancsi
Upečieme cesto a necháme vychladnúť. V 1dcl vody necháme napučať želatínu. Potom ju zohrejeme-nevaríme! Kým...

Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy
Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...

Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke....

Zimný šalát z cervenej kapusty
Raz za cas zboznujem salat s kuskami vyskvarenej chrumkavej slaninky a smidkou este tepleho chleba. Tento je...

Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou
Sezóna čerstvého kôpru, to treba využiť nie? Variť, variť nech si ho človek užije česrtvý...

Syrové tyčinky z lístkového cesta
Taký malý sviatok som mala, tak som k vínku urobila tieto chrumkavé tyčinky. Sú urobené...

Teľací jazyk v aspiku
Podobne ako hovädzí údený jazyk, aj teľací jazyk je vyhľadávanou lahôdkou. Hoci jeho príprava na...

Broskyňové gule ( fotorecept )
U nás zbožňované , vďaka tvarohu v ceste sú i po niekoľkých dňoch mäkké .

Cestoviny s lososom
Talianska lososová rýchlovka od Vincenza... Losos, kapary a mascarpone.

Rýchly domáci kečup
V sezóne čerstvých paradajok je ideálne využiť ich naplno. Aj na tento náš rýchly domáci kečup,...

Domáce dlhánske rezance z tvarohového cesta s orechami
Veľmi chutné domáce rezance, ktoré som urobila z tvarohového cesta. môžte si ich urobiť...

Punčové makrónky
Krehké, voňavé a lahodné. Ja všetko punčové môžem a konečne prišla rada aj na punčové makrónky....

Páničkove kurča z Florencie
Stále sa mi o ňom sníva. Skoro k smrti sa dokážem dooblizovať, keď môj Pániček...

Perník so slivkovým lekvárom a s makovou penou z Rakúska
Všeličo nám pripomína chvíle cestovania – suveníry, fotografi e či videá, fľaša vína... Nuž a fajnšmeker si prinesie recepty národných kuchýň....

Zapekané bezlepkové špagety zo špagetovej tekvice
Tento rok sa u nás nedarí cuketám, ale špagetová tekvica rastie bujne do krásy a z...

Banánové rezy so šľahačkou
Z bielkou vyšľaháme sneh, pridáme cukor a žltky. Po vyšľahaní pridáme múku s kypriacim práškom a premiešame....

Pappa al Pomodoro
Chlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej ...