Oškvarkové pagáčiky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 1. januára 2013
Oškvarkové pagáčiky (fotorecept)
Foto: babkamt

Tu sú ďalšie pagáčiky z mojej starej písanky , kde som si začala ako mladá kuchárka zapisovať recepty.

20 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
300 g
300 g
2 - 3 ks
42 g
1,5 čl
30 g
2 PL
250 ml
1 čl
prípadne namiesto mlieka




Postup

  1. 1

    Najprv som nechcela fotiť. Veď je tu množstvo receptov na pagáče. Potom som si rozmyslela. Takto ich budem mať prehľadne uložené v mojich receptoch.Dala som si vykysnúť kvások z celého čerstvého droždia , 1 čl cukru a 1 deci vlažného mlieka. Múku som preosiala , pridala som oškvarky , soľ , 3 žľtka , 2 pl vína ( tentokrát to bolo naozaj víno), 3 deka bravčovej domácej masti a načatú kyslú smotanu - 1,5 dcl - aspoň som ju minula.

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zamiesila som cesto , nechala som ho nakysnúť. Potom som ho rozvaľkala , prešla valčekom , ktorý mi spravil mriežku. Guľatou formičkou som vykrajovala pagáče.

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým mi cesto kyslo , zarobila som aj na tvarohové pagáčiky.To sú tie dva plechy naľavo. Odvážila som 250 g hladkej múky , jeden jemný tvaroh a jedna Hera , 1 čl soli. Zamiesila som cesto a dala do chladu.Vykysnuté oškvarkové pagáče som na plechu nechala podkysnúť. Medzitým som vykrojila malou guľatou vykrajovačkou tvarohové pagáče. Pred vložením do rúry som ich potrela rozhabarkovaným vajíčkom. Posypala som ich kmínom.Tie som dala piecť ako prvé.

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu je prvý upečený plech tvarohových pagáčikov.

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým mi podkysli aj oškvarkové pagáče. Aj tie som pred volžením do rúry potrela vajíčkom , posypala celým kmínom. Piekla som ich na 200 stupňoch asi 20 minút.

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu je ukážka oškvarkových pagáčikov. A môžeme ísť silvestrovať.

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kucharka100
Krásne pagáčiky, čo dodať, fakt sa už iba do nich pustiť. Vďaka za recept.
starkamajka
Perfektný recept,krásny fotopostup,už len vyskúšať, lebo receptov je na pagáče je neúrekom veľa.Všetko najlepšie v Novom roku a veľa zdravia.
babkamt
@hviezdickaz po tom valčeku som dlho túžila. Je to valček na mäso. Používa sa namiesto tĺčika. Ja som si ho zvykla používať aj na pagáče.Vlani na jar sme boli na trhu v Senci a tam predávali rôzne drevené veci. Zobrala som si tento a jeden malý hladký s ktorým môžem vaľkať priamo na plechu.
@mariaklara je to aj pre syna.Niečo dám aj do mrazničky , aby som mala , ak dostanem na ne chuť , alebo pre nečakanú návštevu.
ariela6
babkamt to su velmi pekne pagačiky škoda že si ich sem nešupla skor robila som pagačiky take s kyslou smotanou ale nepodarili sa mi boli tvrde a tak skončili v koši no čo už niekedy sa nam niečo nepodari takže ukladam tvoje a vyskušam super si to pekne opisala a nafotila dik
babkamt
@arielas6 robila som ich doobeda 31 . 12 . ,Skôr som ich nemohla pridať , prepáč. Každému sa občas niečo nevydarí. Mne sa naposledy podarilo upiecť kameň. Aj to tu mám pridané ako Nepodarený zákusok. Musela som piecť druhý biskvit. Chcela som si uľahčiť prácu. Zarobila som na hrnčekový koláč. Bol vhodný akurát pre sliekpy. Prajem ti v novom roku mnoho zdaru v kuchyni.
medulienka122
no teda, slušná" dávka, je ich neúúúrekom, ale veď si s nimi poradíš, ja som si to zredukovala na polovičnú dávku, nemám trpezlivosť toľko vykrajovať, sú krásne vysoké, také akurát:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia