Je to môj čistý výmysel. Časová tieseň, v chladničke len kus údeného, trochu zemiakov a kyslá kapusta. Nakoniec výborná večera. Mlaskačka.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
bravčové mäso nakrájeme na asi 1cm hrubé plátky. oravskú slaninu pokrájame na veľmi tenké plátky. cibuľu nakrájame na tenučké mesiačiky. keramickú misu jemne vymastíme bravčovou masťou. plátky mäsa poukladáme na dno a na mäso poukladáme na tenko nakrájanú oravskú slaninu (pokiaľ možno tak, aby zakrývala údené mäso). jemne pokvapkáme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 170-180 st.
- 2
zemiaky v šupke dôkladne umyjeme kefkou, nakrájame na mesiačiky. dno plechu jemne pokvapkáme olejom, na dno dáme papier na pečenie. pokvapkáme troskou oleja, poukladáme na mesiačiky nakrájané zemiaky v šupke, osolíme, vrch zemiakov pokvapkáme olejom a dáme zapiecť (pokojne na druhý rošt spolu k pečúcemu sa údenému - vyberieme, keď sú zemiaky upečené). v hrnci si medzitým udusíme kyslú kapustu do mäkka.
- 3
asi po 40 minútach odstránime alobal, trosku podlejeme pečúce sa údené mäso vodou a do bublajúceho bohatého výpeku na mäso (kde sa zmestí) vyložíme nakrájanú cibuľu. dáme do rúry odkryté dopiecť cca 15-20 min. (sem tam pozrieme, vyberáme, keď je cibuľka do zlata).
- 4
servírujeme na tanieri. mäsko, udusenú kapustu, zemiaky polejeme výpekom s upraženou cibuľkou a plátkami vypečenej chrumkavej slaniny. môžeme podávať prípadne so zemiakovou knedľou (ale dlhšie trvá príprava).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu